[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΔΝΤ: Έρχεται νέο κύμα μέτρων – Ζητά απολύσεις στο δημόσιο και haircut στο χρέος του επίσημου τομέα
Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική για την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση, είναι η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα.

Το Ταμείο ζητά κούρεμα 24% στο χρέος του επίσημου τομέα, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος, ενώ «βλέπει» νέα μέτρα, καθώς η Ελλάδα ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κενό χρηματοδότησης μεταξύ 5,5 δισ. ευρώ σε 9,5 δισ. για το 2015-16.

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ κάνουν λόγο για ύφεση 4,2% φέτος, ανεργία στο 26,6%, πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014.

Το χρέος, από το 157,5% του ΑΕΠ το 2012, αναμένεται να αυξηθεί φέτος στο 178,5%, πριν υποχωρήσει σταδιακά στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Το Ταμείο εισηγείται μεταξύ άλλων επέκταση του κεφαλικού φόρου και μετά το 2015, προκειμένου να βρεθούν τα 4,63 δισ. ευρώ από τα απροσδιόριστα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου (2013 – 2016).

Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική πλευρά, προειδοποιεί πως παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος,

Παράλληλα υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ δεν έχει μειώσει το προσωπικό στο δημόσιο τομέα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΔΝΤ: Έρχεται νέο κύμα μέτρων – Ζητά απολύσεις στο δημόσιο και haircut στο χρέος του επίσημου τομέα"

Leave a reply