[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εξασφαλίστε εγκαίρως νέους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis– H ταλαιπωρία είναι προ των πυλών
Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Με την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, θα ενεργοποιηθεί η διάταξη η οποία ορίζει ότι όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και ανεξάρτητα από το αν έχουν ή δεν έχουν εισόδημα, θα πρέπει να κάνουν δήλωση στην εφορία. Μια δήλωση όμως η οποία θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxis. Πως; Το fpress.grπαρουσιάζει όλες τις σχετικές πληροφορίες

Χωρίζουμε τους φορολογούμενους σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες καθώς για κάθε κατηγορία θα ισχύσουν διαφορετικά πράγματα:

    1.Η πρώτη και πολυπληθέστερη κατηγορία απαρτίζεται από περίπου τρία εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι απέκτησαν κωδικό πρόσβασης στο Taxisμε τη διαδικασία του κλειδαρίθμου. Αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα.

    2.Στη δεύτερη κατηγορία, ανήκουν οι φορολογούμενοι που έχουν αποκτήσει τους κωδικούς με την παλαιά μέθοδο και όχι με τη διαδικασία του κλειδαρίθμου. Οι κωδικοί αυτοί λήγουν στο τέλος Μαρτίου. Ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα αλλά και τους επιτηδευματίες που υποχρεούνται σε τριμηνιαία υποβολή ΦΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται ότι θα ταχυδρομήσει τους κωδικούς με συστημένη επιστολή προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι. Με το που θα ταχυδρομηθεί ο φάκελος με τη συστημένη επιστολή –η οποία θα περιέχει και οδηγίες για την ενεργοποίηση του καινούργιου κωδικού- ο παλαιός κωδικός θα σταματήσει να λειτουργεί. Έτσι, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να τον ενεργοποιήσει άμεσα προκειμένου να μην έχει πρόβλημα με την εκπλήρωση των φορολογικών του υποχρεώσεων.

    3.Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν τα νομικά πρόσωπα αλλά και οι επιτηδευματίες οι οποίοι υποχρεούνται σε μηνιαία υποβολή ΦΠΑ και οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν κωδικούς από την προ «κλειδαρίθμου» εποχή. Αυτοί οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να παραλάβουν κωδικό και θα πρέπει να επισκεφτούν την εφορία για να τον αποκτήσουν.

    4.Η τέταρτη κατηγορία είναι και η πιο ευπαθής. Σε αυτήν ανήκουν φορολογούμενοι οι οποίοι για πρώτη φορά θα κάνουν δήλωση (όπως προαναφέρθηκε υποβολή δήλωσης είναι υποχρεωτική για όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους), αλλά και φορολογούμενοι οι οποίοι για πρώτη φορά θα κάνουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση. Η μεγαλύτερη ομάδα είναι οι συνταξιούχοι ενώ συνολικά, ο πληθυσμός της χώρας που δεν έχει κωδικό στο Taxisείναι περίπου 800.000 Έλληνες. Αυτοί θα πρέπει εγκαίρως να καταθέσουν την ηλεκτρονική αίτηση, να πάνε στην εφορία για ταυτοπροσωπία και απόκτηση κωδικού και στη συνέχεια να ενεργοποιήσουν τον κωδικό που θα παραλάβουν μέσω διαδικτύου.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εξασφαλίστε εγκαίρως νέους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis– H ταλαιπωρία είναι προ των πυλών "

Leave a reply