[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου!
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Ενας μικρός αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου θέτοντας σε επιφυλακή τις διαστημικές υπηρεσίες για τυχόν βλάβες που μπορεί να προκαλέσει σε επικοινωνιακούς δορυφόρους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΝΑSΑ, ο αστεροειδής 2012 DA14  θα περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, μέσα από τους επικοινωνιακούς δορυφόρους, σε ύψος μόλις 27,000 χιλιόμετρα.
Η ΝΑΣΑ διαβεβαιώνει ότι ο αστεροειδής αυτός, διαμέτρου 45 μέτρων, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκρουστεί με την Γη.

Στο πιο κοντινό του σημείο ο αστεροειδής θα βρίσκεται σε απόσταση από τη Γη που αντιστοιχεί στο ένα δέκατο της απόστασης της Γης από το Φεγγάρι. Για περίπου 33 ώρες θα βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη. Ταξιδεύει με ταχύτητα 28,100 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να συγκρουστεί με έναν από τους χιλιάδες δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Αν και διαβεβαιώνουν ότι δεν θα συγκρουστεί με τη Γη, οι επιστήμονες εξηγούν ότι σε περίπτωση σύγκρουσης, θα απελευθερώνονταν 2,5 μεγατόνοι ενέργειας στην ατμόσφαιρα που θα προκαλούσε περιφερειακή καταστροφή.

Ο αστεροειδής θα είναι ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι. Κατά την πλησιέστερη προσέγγισή του ο αστεροειδής θα είναι ορατός από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, καιρού επιτρέποντος. Θα φαίνεται να κινείται σχετικά γρήγορα καθώς θα διασχίζει τον ουρανό από το νότο προς το βορρά.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα  σύγκρουσης, η ΝΑSΑ θα αρκεστεί στο να παρατηρήσει τον αστεροειδή. Το ραντάρ της ΝΑSΑ που βρίσκεται στην έρημο της Καλιφόρνια θα παρατηρήσει τον αστεροειδή για τέσσερις ημέρες. Εκτός από τη ΝΑSΑ, πολλά παρατηρητήρια ανά τον κόσμο αναμένεται να παρατηρήσουν τον αστεροειδή, κυρίως για να προσδιορίσουν τον ρυθμό περιστροφής και τη σύνθεσή του.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου!"

Leave a reply