[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Επετειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Η κινηματογραφική διοργάνωση της συμπρωτεύουσας κλείνει τα 15 της χρόνια και το γιορτάζει δεόντως με εξαιρετικά αφιερώματα.

Καταρχάς, παρουσιάζοντας τη σπουδαία δουλειά του Χιλιανού ντοκιμαντερίστα Πατρίσιο Γκούσμαν, έναν δημιουργό που κατάφερε να μετατρέψει την κάμερα του σε παντιέρα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το επετειακό λοιπόν 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που φέτος θα γίνει από τις 15-24 Μαρτίου θα προβάλει μια ρετροσπεκτίβα στο έργο του 72χρονου δημιουργoύ.

Από τη «Μάχη της Χιλής», το μοναδικό χρονικό των ταραχωδών χρόνων της διακυβέρνησης του Σαλβαντόρ Αλιέντε και του πραξικοπήματος που ακολούθησε, μέχρι το περσινό αριστούργημα του «Νοσταλγώντας το Φως», εννιά ταινίες του Χιλιανού βιρτουόζου θα ταξιδέψουν για δέκα μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης το Φεστιβάλ έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα με τα highlights της δεκαπεντάχρονης ιστορίας του. Από το αποκαλυπτικό (και αρκετά προφητικό)«Η Εταιρία» των Τζένιφερ Άμποτ και Μαρκ Άκμπαρ, το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία της Καμήλας Που Δάκρυσε» των Μπιαμπασούρεν και Λουίτζι Φαρλόνι μέχρι τα κορυφαία ελληνικά φιλμ «Τα Παιδία Δεν Παίζει»των Αγγελής Ανδρικοπούλου και Αργύρη Τσεπελίκα και το απολαυστικά σαρκαστικό «Sugar Town – Οι Γαμπροί» του Κίμωνα Τσακίρη, όλες οι ταινίες που ξεχώρισαν στα 15 πρώτα χρόνια της διοργάνωσης θα έχουν φέτος την τιμητική τους.


Ακολουθεί το τρέιλερ του αριστουργήματος του Πατρίσιο Γκούσμαν «Νοσταλγώντας το Φως»





Πηγή: athinorama

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Επετειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης"

Leave a reply