[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έρχεται κομφούζιο με τις καταθέσεις, λόγω αναδρομικής φορολόγησης
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Πονοκέφαλο για 10 εκατομμύρια καταθέτες φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος, καθώς πλέον, οι φορολογούμενοι είναι αναγκασμένοι να δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση τους τόκους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν. Και να ελέγξουν εάν έχουν φορολογηθεί για τους τόκους του 2012 με συντελεστή 10%, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνουν δήλωση στην εφορία και να πληρώσουν επιπλέον φόρο.

Η υποχρεωτική αναγραφή των τόκων…

Όπως αναφέρει το money-money.gr, ο νέος φορολογικός νόμος προβλέπει ρητά ότι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να αναγραφεί το σύνολο των εισοδημάτων,  ακόμη και αν αυτά φορολογούνται αυτοτελώς (δηλαδή στην πηγή τους όπως συμβαίνει με τους τόκους των καταθέσεων και τα μερίσματα) ή απαλλάσσονται της φορολογίας.

Μέχρι τώρα, οι καταθέτες πήγαιναν στις τράπεζες και ζητούσαν βεβαίωση για τους τόκους προαιρετικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τεκμήρια. Τώρα όμως το «παιχνίδι» ανοίγει. Το προαιρετικό γίνεται υποχρεωτικό που σημαίνει –αν θέλουμε να εφαρμόσουμε το γράμμα και το πνεύμα του νόμου- ότι θα πρέπει να αναγραφεί και το τελευταίο λεπτό του ευρώ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έρχεται κομφούζιο με τις καταθέσεις, λόγω αναδρομικής φορολόγησης"

Leave a reply