[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ινδία: Δεκάδες προσκυνητές ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου
Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Τουλάχιστον 36 νεκροί και 31 τραυματίες


Τουλάχιστον 36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και άλλοι 31 τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ινδίας καθώς επέστρεφαν από το Κουμπ Μέλα, τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των ινδουιστών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ο αρμόδιος υπουργός της χώρας, δήλωσε ότι το δυστύχημα ενδεχομένως να προκλήθηκε λόγω του συνωστισμού. «Υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι στις πλατφόρμες. Ο σταθμός ήταν υπερπλήρης», ανέφερε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ενώ αρνήθηκε ότι το δυστύχημα οφείλεται στην κατάρρευση της πεζογέφυρας.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπερφορτωμένη πεζογέφυρα λύγισε από το βάρος και ένα κιγκλίδωμα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα κάποιοι να γληστρίσουν στη σκάλα και να προκληθεί πανικός.



Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τη στιγμή του δυστυχήματος βρίσκονταν στο σταθμό δεκάδες χιλιάδες άτομα. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι τα ασθενοφόρα χρειάστηκαν δύο ώρες για να καταφέρουν να προσεγγίσουν τις πλατφόρμες προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Η θρησκευτική γιορτή Κουμπ Μέλα πραγματοποιείται μία φορά κάθε δώδεκα χρόνια και θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο, καθώς δεκάδες εκατομμύρια πιστοί συρρέουν στο σημείο όπου συναντώνται οι ποταμοί Γάγγης και Γιαμούνα για ένα τελετουργικό μπάνιο που πιστεύουν ότι ξεπλένει τις αμαρτίες τους.


Πηγή: naftemporiki

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ινδία: Δεκάδες προσκυνητές ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου"

Leave a reply