[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σύγχρονοι δούλοι
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Δούλοι υπήρχαν από τα αρχαία χρόνια, υπήρχαν στον μεσαίωνα, υπάρχουν και σήμερα. Θα σας φανεί περίεργο αν σας πω πω ένας από τους σύγχρονους δούλους νιώθω πως είμαι κι εγώ,  έτσι που έγινε η ζωή μας ;

Μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών μου είπαν ότι είμαι ελεύθερη πολίτης πια και πως θα ψηφίζω κάθε τέσσερα χρόνια για να εκλέγονται οι βουλευτές, οι οποίοι θα είναι οι λειτουργοί της Δημοκρατίας. Μου είπαν πως οι κυβερνώντες θα νομοθετούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον των Ελλήνων και οι αντιπολιτευόμενοι θα ασκούν έλεγχο στην κυβέρνηση και θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις για καλύτερη δημοκρατία, όταν αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση ενεργεί υπέρ των ολίγων…

37 χρόνια υποτιθέμενης δημοκρατίας, (από την πτώση της Χούντας) και εγώ αισθάνομαι σαν δούλος ακόμα, διότι μάτια έχω και βλέπω ( ευτυχώς αυτά δεν μας τα πήρε ακόμα η Τρόικα. )  Βλέπω τους υποτιθέμενους λειτουργούς να παίζουν τον ρόλο του αφέντη!
Δεν γνωρίζω  επακριβώς τι λέει το Ελληνικό Σύνταγμα, ούτε ποιοι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί, και δεν θα καθίσω να γίνω συνταγματολόγος για χάρη τους. Βλέπω  όμως πως με την λογική που μας κυβερνούν ( σαν  αφέντες), έχουν μάλλον φτιάξει ένα κάποιο σύνταγμα στα μέτρα τους!

Με ενοχλούν και με προσβάλουν ιδιαίτερα το ότι δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα από το 1974  ως σήμερα που , έτυχε να διαφωνώ στην πορεία σε πολλά θέματα με αυτούς που ψήφισα.

Με ενοχλεί που μας επιβάλλουν χαράτσια για τα σπίτια που μένουμε, ενώ τα σπίτια δεν είναι δικά μας, είναι της τράπεζας ( εφόσον έχουν  χτιστεί  με δάνειο από την Τράπεζα)  το  οποίο ακόμα χρωστάμε. Δεν έχουμε δουλειά ή μας κούρεψαν τον μισθό και την σύνταξη, δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τα γραμμάτια, άλλος για 20 και άλλος για 30 χρόνια, οπότε θα έρθει η τράπεζα και θα κανει κατάσχεση. Αρα με τι λογική να υποστώ και να πληρώσω το χαράτσι;;; Στην τράπεζα ανήκει το ακίνητο , στην τράπεζα και το χαράτσι .

Με ενοχλεί που μου επέβαλαν χαράτσι  για το  αγροτόσπιτο που  μου  άφησε κληρονομιά  ο θειός μου ο άκληρος , πάνω στην ερημιά σε ένα μαύρο βουνό. Μου επεβλήθη φόρος για αυτό  που η αξία  του είναι όλη κι όλη πέντε χιλιάδες ευρώ, ίδιος  με αυτόν  που επεβλήθη στον άλλον με τη βίλλα στη Μύκονο! Λίγο παράξενη δεν είναι η ρύθμιση;

Ειμαι  αγανακτισμένη με τη ΔΕΗ που  μου  έστειλε επειδή έχω λέει θερμοσυσσωρευτές (μια ζωή..δεν τους έβαλα τώρα) και μου ζητάει  1500 ευρώ  έναντι  παρακαλώ ,   γιατί λέει  “θα” …   κάψω,  μέσα  Φλεβάρη μήνα  και πέρα , όσα δεν έκαψα όλο το Χειμώνα  συνολικά!  Αυτό το έναντι δεν το κατανοώ! Εμένα ο εργοδότης με πληρώνει δεδουλευμένα και συχνά και καθυστερημένα , το κράτος στον άντρα μου χρωστάει δεδουλευμένα και του απαντάει  θα τα πάρεις όταν πάρω τη δόση , ο δε μπακάλης δεν μου κένει πίστωση! Εγώ γιατί να .. δανείσω τη ΔΕΗ ;;;  Το λογικό είναι να της τα πληρώσω άμα και αφού κάψω τις κιλοβατώρες!

Μου τη σπάει  που τα τέλη κυκλοφορίας  του αυτοκινήτου μου με βάνουν και τα πληρώνω προκαταβολικά  λες και είναι σίγουρο ότι μέχρι το τέλος του  χρόνου  θα ζω  και θα μπορώ να αγοράζω βενζίνη και να το  κυκλοφορώ !  Εσείς συνταγματολόγοι, δικηγόροι, τι λέτε, είναι στα πλαίσια του συντάγματος; Αν ναι, τότε κάποιοι άλλοι (νταβατζήδες) ψήφισαν αυτό το σύνταγμα και όχι ο Ελληνικός λαός.

Μα αυτό που μου τη δίνει  κυριολεκτικά είναι  το  με ποιο δικαίωμα έπαιζαν οι κυβερνήσεις τις οικονομίες του ασφαλιστικού ταμείου μου στο χρηματιστήριο, από τη στιγμή εγώ δεν συμφωνούσα!

Αν μας κυβερνούσαν λογικά όντα, δεν  θα έπρεπε κάποιοι πολιτικοί να έχουν πάει φυλακή;;  Αυτοί που καρπώθηκαν το αίμα του εργαζόμενου  και πήγαν τα χρήματα στην Ελβετία, να χαρακτηριστούν κλέφτες και να τους έχει  κατασχεθεί ό,τι έχουν και δεν έχουν, αφού οδηγηθούν σε καταναγκαστικά έργα;
Για αυτό σας λέω φίλοι μου πως  ,

“  Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους βρείτε κάπου
έναν Καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους  “!

Ατάκα ,  του  Νίκου Γκάτσου,  δανεική αλλά εύστοχη!

Χειμωνιάτικη Λιακάδα

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σύγχρονοι δούλοι"

Leave a reply