[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ατζέντα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών
Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Την Τετάρτη τα σπουδαία. Ο λόγος για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα. Απεργίες, τρομοκρατία αλλά και γενικότερα θέματα της οικονομίας, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης.

Και μπορεί στο μέτωπο της ΠΝΟ, η κυβέρνηση να λειτούργησε σύμφωνα με το μοντέλο του μετρό, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως θα έπρεπε να περιμένει μέχρι την σύσκεψη και μετά να προχωρήσει στην επιστράτευση. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυόταν και η εικόνα της συνοχής της τρικομματικής «συμμαχίας».  Από την άλλη κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που η απάντηση των ναυτεργατών στο τελεσίγραφο ήταν η απεργία, δεν υπήρχαν περιθώρια «καθυστέρησης». Άλλωστε είναι σαφές από την υπόθεση του μετρό ακόμα πως η κυβέρνηση είχε επιλέξει την τακτική της μετωπικής σύγκρουσης στο όνομα της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του τότε είχε επισημάνει πως «τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν».


Το αγροτικό μέτωπο μπορεί να φαντάζει πιο ήπιο, ωστόσο μέρα με τη μέρα τα μπλόκα στους δρόμους πυκνώνουν. Σήμερα στις κινητοποιήσεις προστέθηκαν και οι αγρότες του Έβρου με κύρια σημεία συγκέντρωσης την Ορεστιάδα και τις Φέρες. Η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα όπως το νυχτερινό αγροτικό ρεύμα και δάνεια με χαμηλά επιτόκια, ωστόσο όλα αυτά όπως επισημαίνουν θα πρέπει να γίνουν, αν γίνουν, στο στενό δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης της Τετάρτης θα βρεθεί και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Τα παράπονα και η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του ολοένα και πληθαίνουν και ο πρωθυπουργός αναμένεται να γίνει αποδέκτης αυτού του« κακού» κλίματος εκ μέρους των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η συνάντηση αυτή ορίστηκε έπειτα από αίτημα των κυβερνητικών εταίρων.  Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που κάνουν λόγο για κακούς χειρισμούς σχετικά με το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων, που θίγει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα που ο κ. Στουρνάρας επιμένει πως δεν πρόκειται για νέο φόρο αλλά για έναν φόρο που θα αντικαταστήσει τους δύο υπάρχοντες- χαράτσι και ΦΑΠ- έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων. Και αυτό γιατί ο κ. Στουρνάρας αποφεύγει τον όρο νέος φόρος ωστόσο για κάτι τέτοιο πρόκειται αφού το χαράτσι αφορά τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ενώ ο εναίος φόρος αφορά σε όλα τα ακίνητα, ακόμα και αυτά που δεν είναι συνδεδεμένα με τη ΔΕΗ. Τα κομπιουτεράκια στο υπουργείο έχουν πάρει φωτιά ωστόσο στο μόνο που φαίνεται να  έχουν καταλήξει έως τώρα οι επιτελείς είναι το ύψος του αφορολόγητου.

Μεγάλος λοιπόν θα είναι ο φόρτος εργασίας των πολιτικών αρχηγών αφού πολιτικός κόσμος και κοινωνία περιμένουν σαφείς απαντήσεις.


Πηγή: statesmen

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η ατζέντα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών"

Leave a reply