[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μνημονιακός ορθολογισμός
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Πως τολμάει να αμφισβητήσει κάποιος ασήμαντος Ισπανός πυροσβέστης την απόφαση της πανω απ’ όλους και όλα , δικαιοσύνης;Κάθισε καθόλου να μελετήσει τα πρακτικά της δίκης πριν αρχίσει τους λεονταρισμούς;Καλός ο αυθορμητισμός, αλλά η ανυπακοή στους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστών -Θεών ,οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ισπανία στην κατάσταση που έχει περιέλθει κι η Ελλάδα. Αυτή ακριβώς η ανυπακοή στο νομοτελειακό και αδιαμφισβήτητο(το ηθικό εξυπακούεται) κρισιακό της ελληνικής δικαιοσύνης σε συνδυασμό με το αδιάκοπο τσαλαπάτημα της θεσμισμένης νομιμότητας από τις ορδές των διεφθαρμένων, μας έφεραν στα πρόθυρα της καταστροφής. Η απουσία λογικής και η αντικατάσταση της από ακραίους συναισθηματισμούς ,δεν πέτυχαν τίποτα παραπάνω από την είσοδο της χρυσής αβγής στο κοινοβούλιο.

Αλήθεια τον ιδιοκτήτη του σπιτιού τον σκέφτηκε καθόλου ο πυροσβέστης;Μπορεί η γριούλα να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με την ανημποριά της ,αλλά και ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να προστατεύσει την περιουσία του από την καταπάτηση της;Με ποιο δικαίωμα ο πυροσβέστης αγνοεί τον νόμο στερώντας την ελευθερία του ιδιοκτήτη να βγάζει λεφτά από την επένδυση του! Δε χωράνε συναισθηματισμοί στην περίσταση παρά μόνο λογική ,κι αν κάποιος ακολουθήσει το μονοπάτι της λογικής φτάνοντας στο τέρμα, τότε θα διαπιστώσει πως η γρια και η κάθε γρια είναι αντιπαραγωγική. Δεν εργάζεται και επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους με τη σύνταξη της,άρα, μόνο μια λύση απομένει και αυτή είναι η όσο το δυνατόν λιγότερο δαπανηρή ευθανασία της. Στην εποχή με τα μετρημένα κουκιά ,κανένας άνθρωπος δεν είναι χρήσιμος μετά τα εξήντα ,ωστόσο έχουμε αφήσει τις σπηλιές πίσω μας γιαυτό και η γριούλα πρέπει το συντομότερο δυνατό να αδειάσει το διαμέρισμα. Το που θα μείνει είναι υπόθεση του κράτους και δεν αφορά κανέναν άλλο.

Έχουν κυκλοφορήσει άπειρα τραγούδια σε όλες τις γλώσσες  και έχουν γραφτεί χιλιάδες ποιήματα που προτρέπουν να ακολουθούμε την καρδιά και κατ’επέκταση τα συναισθήματα μας για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Μας έχουν βομβαρδίσει με εκατομμύρια «Think out of the box».

Τόλμησε,πρωτοτύπησε,πρωτοστάτησε,προπορεύσου,κανε μια αταξία στην καθημερινότητα σου ,δοκίμασε το άγνωστο η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Μην ακολουθήσεις τους κανόνες, κι αν χρειαστεί ας παρανομήσεις και λίγο στην προσπάθεια να πετύχεις τους στόχους σου που δεν είναι άλλοι από τα λεφτά.Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Τώρα τέρμα όλα αυτά.Βρισκόμαστε πια  στην εποχή της εξορθολογισμένης σκέψης ,του τετραγωνισμένου κύκλου  και του επαναπροσδιορισμού των στομαχικών αντοχών απ’ την αρχή. Η οικονομία κινδυνεύει ακόμα και από ένα μη προβλεπόμενο φτέρνισμα,η ανυπακοή φέρνει τους ναζί στη βουλή. Ο άνθρωπος εμπόρευμα με τη ρομποτοποιημένη σκέψη και την παγερή αδιαφορία ακόμα και μπροστά στο εξόφθαλμο άδικο,είναι το νέο ιδεολόγημα που πωλείται στα παζάρια της τηλεκατευθυνόμενης δημοσιογραφίας.Τα διαμελισμένα κορμιά των ειρηνικών βομβαρδισμών τα συνηθίσαμε,ώρα να μας γίνει συνήθειο και η ευθανασία των αντιπαραγωγικών.Αυτό υπονοούν οι μνημονιακοί και δεν βρίσκω κανένα λόγο για να μη τους φτύσω στα μούτρα.

noumero

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μνημονιακός ορθολογισμός"

Leave a reply