[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια αλλαγής του απεργιακού νόμου
Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Κουμουνδούρου, με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να αλλάξει τον συνδικαλιστικό νόμο.

«Η κυβέρνηση δεν στρέφεται μόνο ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους, αλλά ενάντια σε όλους όσοι πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική της λιτότητας, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και της ανεργίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στο δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και αντίστασης, ενάντια στη δημοκρατία και στα δικαιώματα όλης της κοινωνίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η μνημονιακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο στον αγώνα της ενάντια στην κοινωνία. Η κατ’ ουσίαν απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία ακολουθεί την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ στοχεύει στην ισοπέδωση κάθε δυνατότητας αντίστασης στη μνημονιακή πολιτική.

Σε συνδυασμό με τις δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν ως παράνομες σχεδόν το σύνολο των απεργιών και τις αυταρχικές επιστρατεύσεις των εργαζομένων από την κυβέρνηση, η κατάργηση του ν.1264/82 θα έρθει να ολοκληρώσει την πλήρη, και νομοθετικά πλέον, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, επαναφέροντας παράλληλα την ανταπεργία ως νόμιμο όπλο της εργοδοσίας εναντίον των εργαζομένων.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν στρέφεται μόνο ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους, αλλά ενάντια σε όλους όσοι πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική της λιτότητας, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και της ανεργίας. Στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στο δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και αντίστασης, ενάντια στη δημοκρατία και στα δικαιώματα όλης της κοινωνίας. Η απεργία της 20ης Φλεβάρη πρέπει να δώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα συλλογικής αντίστασης και αγώνων».


Πηγή: real 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια αλλαγής του απεργιακού νόμου"

Leave a reply