[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποιά είναι η Μπεατρίζ Ταλεγκόν που είπε κατάμουτρα στον Παπανδρέου ότι με λιμουζίνες, πεντάστερα, δείπνα και δημόσιο χρήμα δεν γίνεται Σοσιαλισμός [εικόνες]
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Αυτή η 30χρονη, γοητευτική και ιδιαίτερα μαχητική Ισπανίδα «τα'ψαλλε» στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όπως κανείς ως σήμερα.

Η Μπεατρίζ Ταλεγόν, γενική γραμματέας της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πάλαι ποτέ θαυμάστρια του προέδρου της Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, από το βήμα του 24ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Λισσαβώνα κατακεραύνωσε τους «σοσιαλιστές της λιμουζίνας».
Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολή του φημισμένου Πανεπιστημίου της Αλκάλα. Σε ηλικία μόλις 24 ετών εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Καμπανίγιας ντελ Κάμπο, και στη συνέχεια αναλαμβάνει υπεύθυνη για θέματα Νεότητας στην περιφέρεια Γκουανταλαχάρα της Κεντρικής Ισπανίας, ενώ το 2012 στο Συνέδριο της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Στοκχόλμη εκλέγεται γενική γραμματέας της Οργάνωσης.

Στα τέλη της ίδιας χρονιάς θα συναντηθεί με τον Παπανδρέου και γοητευμένη από την προσωπικότητά του θα γίνει φανατική του θαυμάστρια.

Λίγους μήνες μετά και με την οικονομική κρίση να σαρώνει την Ευρώπη η Μπεατρίζ Ταλεγόν αποφασίζει ότι δεν αρκούν οι συμπαθειες και τα προσχήματα ως προοδευτική απάντηση στα προβλήματα. Προσκεκλημένη στο 24ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται σε 5άστερο ξενοδοχείο σε πορτογαλικό θέρετρο βρίσκει την ευκαιρία και κατακεραυνώνει τους συντρόφους της για την απάθειά τους και την αδυναμία τους να δώσουν μια λύση στην κρίση ξαφνιάζοντας φυσικά τους πάντες και κυρίως τον πρώην Πρωθυπουργό που την άκουσε έκπληκτος να τον ταπεινώνει όσο κανείς.

Καταπέλτης η νεαρή Ισπανίδα
Για σπατάλες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και πολυτελή διαβίωση κατηγόρησε τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η νεαρή Ισπανίδα Μπεατριθ Ταλεγόν, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, η οποία όταν πήρε το λόγο ήταν καταπέλτης, μπροστά στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», είπε η Μπεατρίθ Ταλεγόν, αφήνοντας άφωνους τους ηγέτες των κομμάτων που αποτελούν τη Διεθνή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Χλιδή και αδιαφανή οικονομικά
Η ίδια στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά της Διεθνούς. Ζήτησε διαφάνεια, «να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου».

Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας νέας τάξης πολιτικών και κατακεραύνωσε τις συναντήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπως αυτό της πορτογαλικής πόλης Κασκάις.

Του είπε την αλήθεια
«Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

«Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα... εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας».

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε και σε «πολιτικούς-αστέρια των ΜΜΕ», οι οποίοι προσέρχονται στις συνεδριάσεις, μιλώντας για τις χώρες τους χωρίς να προσφέρουν καμία λύση στους υπόλοιπους.

Ο Παπανδρέου δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες. «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας».
«Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός, χωρίς, βέβαια, να απαντήσει επί της ουσίας στην κριτική που άσκησε η νεαρή σύνεδρος.Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποιά είναι η Μπεατρίζ Ταλεγκόν που είπε κατάμουτρα στον Παπανδρέου ότι με λιμουζίνες, πεντάστερα, δείπνα και δημόσιο χρήμα δεν γίνεται Σοσιαλισμός [εικόνες] "

Leave a reply