[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρικός στόχος τους οι απολύσεις προσωπικού
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τονίζοντας ότι οι σχετικές πολιτικές εφαρμόζονται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων για απολύσεις 150.000 υπαλλήλων έως το 2015.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για μια ακόμα φορά η τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί να προκαλέσει και να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Οι χθεσινές εξαγγελίες του Κυβερνητικού Συμβουλίου για «Δημόσια διοίκηση σύγχρονη, ανθρωποκεντρική και αποδοτική» και η ανακοίνωση για «θετική πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης, μέσω της αξιολόγησης, της κινητικότητας και της ορθολογικότερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού», μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί, αν δεν επρόκειτο για την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και τις ζωές χιλιάδων υπαλλήλων.

Είναι σαφές ότι όλες αυτές οι πρόχειρες, αυθαίρετες, αντιεπιστημονικές διαδικασίες – υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας – με τις ψευδεπίγραφες αξιολογήσεις, τις βίαιες συρρικνώσεις των υπηρεσιακών δομών των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, την κινητικότητα των υπαλλήλων, τις διαθεσιμότητες κλπ, δεν συνιστούν διοικητική μεταρρύθμιση, δεν έχουν σχέση με την αντιμετώπιση των παθογενειών και δυσλειτουργιών της κρατικής μηχανής, ούτε θα λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Οι πολιτικές αυτές εφαρμόζονται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων για «απομακρύνσεις» 25.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2013 και 150.000 συνολικά μέχρι το 2015. Τα περί δήθεν μετακινήσεων, δήθεν αξιολογήσεων κλπ είναι για εσωτερική κατανάλωση και συσκότιση της κοινής γνώμης, αλλά δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανέναν.

Ο κεντρικός στόχος των πολιτικών αυτών είναι οι απολύσεις προσωπικού, η διάλυση δημοσίων υπηρεσιών και η ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών τους και βέβαια η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών.

Η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χαρακτήρα του και παράλληλα η παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο τη διαφάνεια και την κοινωνική αποτελεσματικότητα, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας».


Πηγή: real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρικός στόχος τους οι απολύσεις προσωπικού"

Leave a reply