[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Ναι» στην έξοδο από την ΕΕ θα ψήφιζαν οι μισοί Βρετανοί σήμερα
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Οι μισοί Βρετανοί θα ψήφιζαν υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ, αν διεξαγόταν τώρα δημοψήφισμα γι' αυτό το θέμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Financial Times".

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Harris Interactive για τους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", το 33% των ερωτηθέντων θα έλεγαν σήμερα ναι στη συμμετοχή στην ΕΕ, 17% δεν θα ψήφιζαν και 50% θα τάσσονταν υπέρ μιας εξόδου από την Ευρώπη.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες υποστηρίζουν άλλωστε τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος που υποσχέθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της χώρας του με τις Βρυξέλλες για να ανακτήσει ορισμένες εξουσίες και στη συνέχεια να υποβάλει αυτή τη νέα συμφωνία σε δημοψήφισμα ως τα τέλη του 2017.

Μεταξύ των Βρετανών που δηλώνουν ότι θέλουν να ψηφίσουν υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ, 12% μόνο λένε ότι θα άλλαζαν γνώμη αν οι διαπραγματεύσεις αυτές αποδεικνύονταν επιτυχείς για τη Βρετανία, 47% απαντούν "ίσως", αλλά για το 41% κάτι τέτοιο δεν θα είχε καμιά επίπτωση.

Περίπου 45% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η χώρα τους έχει πλεονεκτήματα από την ΕΕ (έναντι 34% που πιστεύουν το αντίθετο), αλλά 33% πιστεύουν πως η βρετανική οικονομία θα ήταν ισχυρότερη έξω από την Ευρώπη και 37% πως το να έβγαιναν απ' αυτή δεν θα άλλαζε τίποτε.

Η δημοσκόπηση αυτή της Harris Interactive πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.114 ενηλίκων από τις 29 Ιανουαρίου ως τις 6 Φεβρουαρίου.


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Ναι» στην έξοδο από την ΕΕ θα ψήφιζαν οι μισοί Βρετανοί σήμερα"

Leave a reply