[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το "Argo" έγινε το φαβορί των φετινών Όσκαρ
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Η ταινία "Argo" του Ben Affleck πρόσθεσε ένα ακόμη βραβείο στο ενεργητικό της την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, αποσπώντας το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου του Συνδικάτου των Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA), ενώ η ταινία "Zero Dark Thirty" διακρίθηκε με το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου.

Μία εβδομάδα πριν από την τελετή των Όσκαρ, τα βραβεία αποτελούν άλλο ένα πλήγμα στην ταινία "Λίνκολν" του Steven Spielberg, η οποία είναι υποψήφια μαζί με τα "Argo", "Η Ζωή του Πι", "Οδηγός Αισιοδοξίας" και "Τα Πλεονεκτήματα του να είσαι στο Περιθώριο".

Αν και το "Λίνκολν" παρουσιάσθηκε το φθινόπωρο ως το μεγάλο φαβορί, το "Argo" υπερίσχυσε στο σύνολο σχεδόν των τελετών από τις Χρυσές Σφαίρες μέχρι τα βραβεία των ενώσεων των αμερικανικών ηθοποιών, παραγωγών και σκηνοθετών, καθώς και στα βρετανικά BAFTA.

Στην ταινία του Spielberg απομένουν πλέον τα βραβεία Όσκαρ, όπου παρουσιάζεται με δώδεκα υποψηφιότητες. Ωστόσο, το "Argo" εμφανίζεται πλέον ως φαβορί για να εξασφαλίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Για την ταινία "Argo", το βραβείο WGA απονεμήθηκε στον σεναριογράφο Chris Terrio, ενώ για την ταινία "Zero Dark Thirty" στον Mark Boal. Το βραβείο για το καλύτερο σενάριο ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στην ταινία "Sugar Man", ενώ τα βραβεία τηλεόρασης στη δραματική σειρά "Breaking Bad", την κωμική σειρά "Louie" και τη νέα σειρά "Girls".

Η περίοδος των βραβείων του Χόλιγουντ ολοκληρώνεται στις 24 Φεβρουαρίου με τα Όσκαρ. Θα έχει προηγηθεί την προηγουμένη η τελετή των Spirit Awards, των βραβείων του ανεξάρτητου σινεμά, και των Βατόμουρων για τη βράβευση των χειρότερων ταινιών και ηθοποιών του έτους.




Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το "Argo" έγινε το φαβορί των φετινών Όσκαρ"

Leave a reply