[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το Χρεος Της Ελλαδας Ειναι η Σωτηρια Της Ευρωπης!
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 Posted by STEVENIKO

Οσο και αν ταλαιπωρείται, η Ελλάδα δεν πεθαίνει και προς την δόξα τραβά. Δρόμος δύσκολος, γεμάτος προβλήματα και σημαντικό κόστος σε χρήμα, χρόνο και έλλειψη υποδομών. Αν ακόμα δεν έγινε αντιληπτό, σήμερα η Ελλάδα δημιούργησε μια σημαντική ευκαιρία για το μέλλον. Τόσο σημαντική που μπορεί να δημιουργήσει απίστευτα μεγάλες προσδοκίες και να κλωτσήσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας εκεί που πονάει.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και την Ελληνική οικονομία. Η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Herman Van Rompuy, ήταν η εξής: “Euro area member states will take determined and co-ordinated action if needed to safeguard stability in the euro area as a whole. The Greek government has not requested any financial support”. Προφανώς οι Ευρωπαϊοι έχουν πολύ καλούς οικονομικούς και όχι μόνο λόγος να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας. Ιδιαίτερα οι Γάλλοι και οι Γερμανοί που κρατάνε στα χέρια τους περί το 1/3 του Ελληνικού χρέους. Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα δεν θα πάρουν ούτε κεφάλαιο, ούτε τόκους. Αυτό είναι ξεκάθαρο αλλά δευτερεύουσας σημασίας.
Σήμερα η Ελλάδα με την κατάντια και το υπέρογκο χρέος, έγινε η αφορμή και η αιτία ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσει ως Ένωση κρατών και μάλιστα σε μια ειρηνική στιγμή. Είναι ίσως από τις ελάχιστες στιγμές και σίγουρα η μοναδική των τελευταίων ετών που ολόκληρη η Ευρώπη εμφανίζεται πίσω από ένα κοινό ανακοινωθέν, υποστηρίζοντας με μια φωνή τα 500 εκατομμύρια ψηφοφόρων των 27 χωρών. Δεν υπάρχουν άξονες και πηγαδάκια, ούτε συνεδριάσεις ημερών που καταλήγουν σε τελεσίγραφες ανακοινώσεις αποτυχίας τύπου Κοπενχάγης.

Για καλό ή κακό, η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή ο συνδετικός κρίκος ολόκληρης της Ευρώπης απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό που πρέπει να ξεπεράσει τα στεγανά μιας οικονομικής ένωσης αλλά και απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο που καραδοκεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια πληθυσμού να μονοπωλήσει της ατζέντα του 21ου αιώνα. Αν θα διαχειριστούμε αυτή την τεράστια ευκαιρία προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας σπάζοντας τα δεσμά με την προγονολατρεία, την βλακεία και τον κακό εαυτό του Ελληνάρα, μόνο ο χρόνος θα δείξει.--- {/www.pestaola.g}

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...