[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ετσι..."γινονται" οι Ελληνες!
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010 Posted by STEVENIKO

Εδώ και πολύ καιρό έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό θέμα στην ελληνική κοινωνία, το οποίο αφορά την ενσωμάτωση των μεταναστών. Το κάθε κόμμα έχει τις δικές τους προτάσεις και θεωρίες, ο καθένας από μας έχει μια διαφορετική γνώμη επί του θέματος, κάθε τόσο έχουμε και μια καινούργια κόντρα και δύο ολόφρεσκες πορείες (έτσι πάνε οι πορείες, δυο-δυο σαν τους Χιώτες, μόνο που οι Χιώτες δε σκοτωνόντουσαν μεταξύ τους) - εν συντομία, γίνεται της επί χρήμασι διδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα. Τη δική μου άποψη την έχω ήδη εκφράσει και θα την εκφράσω ξανά στη συνέχεια. Οπότε ας το πάρουμε λίγο στην πλάκα το θέμα, μπας και χαλαρώσουμε λίγο.

Η βασική ιδέα για το τι θα γίνει με τους μετανάστες είναι ότι αυτοί, αν έχουν συμπληρώσει κάποια χρόνια διαμονής στην Ελλάδα και αν το επιθυμούν και αν δεν έχουν κάποια κολλητική ασθένεια και αν δεν έχουν ληστέψει καμιά γιαγιά και αν δεν έχουν στο μεταξύ σκοτωθεί σε κάποιο εργατικό ατύχημα, θα μπορούν να περάσουν από ένα είδος εξέτασης και, αν πετύχουν, θα αποκτούν την ελληνική υπηκοότητα.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να παρατηρήσω ότι, όντας Έλληνας εδώ και κάτι χρόνια, δεν μπορώ να βρω έναν καλό λόγο που κάποιος που δε γεννήθηκε Έλληνας να θέλει να γίνει Έλληνας - τι, επειδή αγαπάει τόσο πολύ την αποσυντεθειμένη Αθήνα; Επειδή θαυμάζει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε εδώ πριν από 2.500 χρόνια; Επειδή νιώθει ασφάλεια με τη σταθερή οικονομία της χώρας; Επειδή του αρέσει να βλέπει ειδήσεις στο Mega με τον Πρετεντέρη και την Τρέμη; Δεν ξέρω, δε βρίσκω κάτι. Γι'αυτό και πραγματικά λυπάμαι αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε τόσο τραγική κατάσταση, ώστε να έχουν ανάγκη την ελληνική υπηκοότητα για να τη βελτιώσουν.

Ωστόσο, άμα θέλουν να γίνουν Έλληνες, ποιος έχει το δικαίωμα να τους εμποδίσει; Κανείς, αρκεί να αποδείξουν ότι δεν είναι κατάσκοποι από τις γύρω χώρες που μας επιβουλεύονται και θέλουν να "μαυρίσει ο τόπος" μας για να επωφεληθούν και να μας εξολοθρεύσουν, αλλά απλοί άνθρωποι που βγάζουν τίμια το ψωμί τους και έχουν ενδιαφερθεί όλα αυτά τα χρόνια να μάθουν κάτι παραπάνω για την Ελλάδα από το "μαλάκα".

Αυτό το "τεστ", λοιπόν, στο οποίο θα δοκιμάζονται οι υποψήφιοι Έλληνες, θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι αυτοί που "περνάνε" θα μπορέσουν να συμπεριφέρονται ως πραγματικοί και αυθεντικοί Έλληνες στην καθημερινή τους ζωή. Έτσι, προτείνω τον εξής τρόπο εξέτασης: Μια σειρά δοκιμασιών σχετικών με την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική καθημερινότητα, που θα αξιολογούνται με ένα κλασικό point system, και μόνο όποιος συγκεντρώνει τους απαραίτητους πόντους θα επιβραβεύεται με την πολυπόθητη υπηκοότητα.

Οι δοκιμασίες θα είναι οι εξής:

1α (για άνδρες). Απαγγείλατε τους 23 παίκτες που συμμετείχαν στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Euro 2004 στην Πορτογαλία. (1 πόντος για κάθε σωστή απάντηση)

1β (για γυναίκες). Απαγγείλατε όλες τις συμμετοχές της Ελλάδας στη Eurovision τα τελευταία 23 χρόνια, καθώς και τις θέσεις που κατέλαβαν στις αντίστοιχες διοργανώσεις. (1 πόντος για κάθε σωστή απάντηση)

2α (για άνδρες). Εξηγήστε με δικά σας λόγια σε μια παράγραφο 250 λέξεων τους λόγους για τους οποίους ο θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδος στο Euro απέδειξε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. (20 πόντοι)

2β (για γυναίκες). Εξηγήστε με δικά σας λόγια σε μια παράγραφο 250 λέξεων τους λόγους για τους οποίους ο θρίαμβος της Έλενας Παπαρίζου στη Eurovision απέδειξε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. (20 πόντοι)

3. Παρασκευάστε έναν τέλειο παραδοσιακό ελληνικό φραπέ. (10 πόντοι)

4. Παρακολουθήστε 8 εκπομπές του Λάκη Λαζόπουλου στη σειρά. (1 πόντος για κάθε εκπομπή που αντέχουν να δουν, 2 αν δεν ξεράσουν)

5. Ποιο είναι το λεγόμενο "εθνικό διαζύγιο"; Πότε εκδόθηκε η ανακοίνωση; Ποια είναι τα ονόματα των παιδιών; Πόσα χρόνια κράτησε ο γάμος; Ποιοι ήταν οι κουμπάροι; (15 πόντοι)

6. Ένας Έλληνας πολιτικός παίρνει μίζα 15% από μία εταιρεία για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση στη χώρα. Αν η εταιρεία επενδύει συνολικά 20.000.000 ευρώ, να βρείτε το ποσό που καταλήγει στις τσέπες του πολιτικού. (15 πόντοι)

7. Αναφέρατε όλους τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, με χρονολογική και αλφαβητική σειρά. (αυτή η δοκιμασία είναι off the record, αλλά όποιος την απαντήσει αποκτά αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα, καθώς και έδρα βουλευτή με το ΛΑΟΣ)

8. Επιλέξτε το αγαπημένο σας ελληνικό καψουροτράγουδο και γράψτε τους στίχους του. (15 πόντοι, που διπλασιάζονται αν ο υποψήφιος το τραγουδήσει)

9. Σε μια παράγραφο 250 λέξεων, περιγράψτε πόσο χάλια είναι η κατάσταση στη χώρα από την οποία ήρθατε, και πόσο υπέροχη είναι η Ελλάδα σε σχέση με αυτήν. (25 πόντοι)

10. Να κάνετε χρονική αντικατάσταση στα ρήματα: Γαμώ, Βαριέμαι, Νυστάζω. Το ίδιο να κάνετε και για τη φράση "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο". (5 πόντοι για κάθε χρονική αντικατάσταση)

11. Αναφέρατε όσες ελληνικές βρισιές γνωρίζετε. (1 πόντος για κάθε βρισιά)

12. Εξηγήστε με δικά σας λόγια γιατί το τάβλι είναι το εθνικό μας άθλημα. Ποιες πτυχές του Έλληνα αναδεικνύει; Ποιους μύες γυμνάζει; (10 πόντοι)

13. Βρίσκεστε πρώτο τραπέζι πίστα σε ένα μπουζουξίδικο, όπου το κάθε πανέρι με γαρύφαλα ζυγίζει 120 γραμμάρια. Αν η απόσταση που σας χωρίζει από τον/την τραγουδιστή/τρια είναι 50 εκατοστά, να υπολογίσετε (σε newton) τη δύναμη F με την οποία πρέπει να πετάξετε το πανέρι για να καταλήξει στο δόξα πατρί του/της. Δίνεται γωνία ρίψης φ = 45 μοίρες. (20 πόντοι)

14. Να αναπτύξετε σε μία έκθεση ιδεών τις απόψεις σας πάνω στο εξής θέμα: "Με ποιον τρόπο τα επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων καθιστούν περήφανους εμάς ως συνεχιστές τους; Τι έχετε να απαντήσετε στους ανθέλληνες που αμφισβητούν την ιστορική συνέχεια;" (50 πόντοι)

15. Πότε έγινε η Καταστροφή της Σμύρνης; Ποιος είπε το "ΌΧΙ" στους Ιταλούς το 1940; Πότε έγινε η εξέγερση του Πολυτεχνείου; Ποιος είπε (πρώτος) την περίφημη φράση "δυστυχώς επτωχεύσαμε"; Πότε μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ; (1 πόντος για κάθε σωστή απάντηση - σιγά μην ασχοληθούμε με τόσο ανούσιες ερωτήσεις)

Το όριο για να περάσει κανείς την εξέταση θα είναι οι 200 πόντοι. Όσοι δεν καταφέρουν να περάσουν, θα μπορούν να επιχειρήσουν να "λαδώσουν" την επιτροπή, αποδεικνύοντας έτσι το πόσο βαθιά έχουν μπει στην ελληνική νοοτροπία και κερδίζοντας επιπλέον 50 πόντους.

Ποιος είπε ότι οι Έλληνες "γεννιούνται και δε γίνονται"; Μια χαρά γίνονται! Εύκολο δεν είναι;

http://www.lifo.gr/

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...