[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Με το οραμα των αποδειξεων..
Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010 Posted by STEVENIKO


«Χωρίς τροφή.. χωρίς νερό.. χωρίς εσώρουχα..» χωρίς όραμα και ελπίδα.. Κάποτε το μεγάλο όραμα, η «μεγάλη ιδέα» του γένους όπως την έλεγαν, ήταν επανάκτηση αυτών που μας πήραν οι Τούρκοι, με αποτέλεσμα την μικρασιατική και εθνική καταστροφή.. Πολύ αργότερα, η δεύτερη «μεγάλη ιδέα» του γένους ήταν η ένταξη στην Ευρώπη.. Τα τελευταία χρόνια δεσπόζει πλέον η τρίτη «μεγάλη ιδέα», η περιβόητη «σύγκλιση» με την Ευρώπη σε επίπεδο αμοιβών και γενικότερα σε επίπεδο ζωής.. Τυπικώς δηλαδή είμαστε μεν ενταγμένοι στη Ευρώπη, αλλά αντί να γίνουμε «Ευρωπαίοι» χάσαμε το «Ευρω» και απομείναμε με το «παίοι» ανά χείρας.. Και στα «παίοι» μας πραγματικά αν οι ανέραστοι αποικιοκράτες των Βρυξελλών και οι αδίστακτες αγορές (βλέπε κάτι καθίκια με γραβάτες) μας θεωρούν ως την πλέον αναξιόπιστη χώρα.. Το ζήτημα είναι ότι φτάσαμε να ζούμε με την ακρίβεια των Παρισίων και τους μισθούς των Βαλκανίων.. Ότι είμαστε βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη λαμογιά και τη διαφθορά.. Ότι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή στα γήπεδα, στα σκυλάδικα και στα τηλεοπτικά πρωϊνάδικα.. Ότι εκεί που αγκομαχούσαμε και σερνόμασταν πίσω απ τη ζωή για να συγκλίνουμε με το επίπεδο της Ευρώπης, παίρνουμε πολλά (!) ουρλιάζουν οι Βρυξέλλες και οι λεγόμενες «αγορές».. Να περικοπούν οι μισθοί των 1150 Ευρώ! Οι συντάξεις των 600 Ευρώ!

Έστειλαν και κομισάριους για να μας ελέγξουν. Αυτές τις μέρες, η χώρα μας υφίσταται μια πρωτοφανή πολιτική ταπείνωση. Παρόμοια της είχε να ζήσει από τον καιρό της αμερικανικής επιτροπείας τότε που η χώρα έβγαινε λαβωμένη από πολέμους, εμφυλίους και καταστροφές.. Και υφίσταται αυτήν την ταπείνωση και πάλι τώρα που βγαίνει από τη μακρότερη συνεχή περίοδο ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας.. Ευτυχώς όμως ρε πατριώτες.. Διαθέτουμε μια ..περήφανη κυβέρνηση που, όποτε αναλαμβάνει, κάνει πάντα ό,τι δεν μπόρεσε, αλλά και ό,τι δεν ήθελε να κάνει (και αυτό είναι το τραγικό) η βάρβαρη Δεξιά.. Μια κυβέρνηση «σοσιαλιστική» που, ως συνήθως, αντιμετωπίζει περήφανα και αγέρωχα τις προκλήσεις των Βρυξελλών και των καθικιών της αγοράς.. Ένα της ζητάνε να κάνει; Δύο κάνει εκείνη.. Σε τέσσερα χρόνια έπρεπε να μειώσει το έλλειμμα; Σε τρία θα το μειώσει εκείνη ανακοίνωσε περήφανα ο Γιώργος δίνοντας έτσι άλλη μια δυνατή γροθιά στους ανθέλληνες και στο κατεστημένο.. Πάλι καλά που δεν ζήτησαν αντί για τις συντάξεις να περικοπούν οι συνταξιούχοι..

Πάει και το όραμα της «σύγκλισης» με την Ευρώπη λοιπόν. Τώρα το μόνο που μας απομένει, αν θέλουμε να σωθούμε, είναι να καταναλώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.. Είχαν στηρίξει την «ανάπτυξη» στον άκρατο καταναλωτισμό και οδηγηθήκαμε στην παγκόσμια κρίση. Τώρα προτείνουν πάλι τον καταναλωτισμό για την έξοδο από την κρίση. Να αγοράσουμε, να αγοράσουμε, να καταναλώσουμε, να καταναλώσουμε.. Για να σωθεί η αγορά και να δυστυχούν οι άνθρωποι.. Και όσο περισσότερο καταναλώνουμε τόσες περισσότερες αποδείξεις θα μαζεύουμε.. Μαζεύετε αποδείξεις με αυταπάρνηση και πατριωτικό ενθουσιασμό αδέλφια! Δεν πρόκειται για απλά χαρτάκια.. Μαζεύοντας αποδείξεις έχουμε επιτέλους και εμείς ένα σκοπό.. Έχουμε ένα όραμα.. Το όραμα των αποδείξεων ότι ζούμε και υπάρχουμε..

www.sofistis.wordpress.com

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...