[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τι είναι αυτό μπροστά στη μεγάλη Σοσιαλιστική μας Πατρίδα!
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 Posted by STEVENIKO

Το θυμήθηκα με αφορμή τα όσα γίνονται τελευταία στην Κούβα:

Στην πάλαι ποτέ κραταιά Σοβιετική Ένωση , σε ένα μακρινό χωριό στα βάθη της Σιβηρίας υπήρχε ένας παπουτσής που ακολουθούσε κατά γράμμα τον κρατικό προγραμματισμό για την καθημερινή παραγωγή.

100 ζευγάρια παπούτσια το μήνα. Τα κατασκεύαζε και περνούσε ο αρμόδιος κρατικός παράγοντας, τα έπαιρνε και του άφηνε τα χρήματα που το κράτος είχε προϋπολογίσει για τη δουλειά του.

Κάποια φορά, από απροσεξία διαπίστωσε ότι είχε κατασκευάσει 110 ζευγάρια! Τον έπιασε κρύος ιδρώτας. Δεν ήξερε τι να κάνει. Συζητώντας με τη γυναίκα του, αποφάσισε να πουλήσει τα 10 επιπλέον στο χωριό. Έτσι και έγινε και αυτόματα διαπίστωσε ότι το εισόδημά του μεγάλωσε!

Τον επόμενο μήνα έφτιαξε 150. Ακόμη περισσότερα χρήματα στο σπίτι.

200 την άλλη φορά. Ακόμη καλύτερα … αλλά τον κάρφωσαν και ένα πρωινό βρέθηκε σηκωτός και συνοδευόμενος από πράκτορες της KGB στο λαϊκό δικαστήριο, κατηγορούμενος για αντικομουνιστική συμπεριφορά και παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού!

Οι δικαστές του απήγγειλαν τις κατηγορίες και του ζήτησαν να απολογηθεί. Σηκώθηκε τρομαγμένος και ψέλλισε:

«Σύντροφοι, ένα λάθος έγινε. Άλλωστε τι είναι 100 ζευγάρια παπούτσια μπροστά στη μεγάλη σοσιαλιστική μας πατρίδα;»

Τους σκλάβωσε. Αυτός είναι πραγματικός σοσιαλιστής είπανε οι δικαστές και τον άφησαν ελεύθερο με την προϋπόθεση ότι δεν θα το ξανακάνει!

Γυρνώντας στο χωριό πλακώθηκε στη δουλειά και έφτιαξε 500 ζευγάρια παπούτσια. Τον επόμενο μήνα 1000 και τον επόμενο … ξανά στο δικαστήριο.

Άγριοι αυτή τη φορά οι δικαστές.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας εσύ συνέχισες την προδοτική σου δράση» του είπανε.

Και αυτός τα ίδια:

«Σύντροφοι, ένα λάθος έγινε. Άλλωστε τι είναι 900 ζευγάρια παπούτσια μπροστά στη μεγάλη σοσιαλιστική μας πατρίδα;»

Το σκέφτηκαν, το ξανασκέφτηκαν και τελικά αποφάσισαν για τελευταία φορά να τον αφήσουν. Την επόμενη όμως θα έφευγε για διακοπές στο …Γκουλάγκ!

Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, βρέθηκε μπροστά σε ένα ταλαίπωρο τύπο που τον πήγαιναν σηκωτό τα όργανα κρατικής ασφάλειας στο δικαστήριο.

«Τι έγινε ρε σύντροφε;» του είπε.

«Άστα, την έχω άσχημα» ,του απάντησε.

«Μην ανησυχείς, του λέει. Ότι και να έχεις κάνει, να πεις στους δικαστές :Τι είναι αυτό μπροστά στη Μεγάλη Σοσιαλιστική μας Πατρίδα».

Από περιέργεια κάθισε να περιμένει τα αποτελέσματα των συμβουλών του.

Σε λίγο μέσα από την αίθουσα ακούστηκαν φωνές, χτυπήματα, κραυγές. Και σε λίγο ο κατηγορούμενος βγήκε σε άθλια κατάσταση , σερνόμενος από τα όργανα κρατικής ασφάλειας.

«Τι έγινε ρε σύντροφε. Πως κατάντησες έτσι;» τον ρώτησε.

«Τους είπα αυτό που με συμβούλεψες: Τι είναι αυτό μπροστά στη Μεγάλη Σοσιαλιστική μας Πατρίδα», είπε με τρεμάμενη φωνή εκείνος.

«Καλά ρε σύντροφε, τι είχες κάνει;».


«Τίποτα, σύντροφε. Ένα μικρό μπουρδελάκι είχα και εγώ»!



ra64

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...