[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ!
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 Posted by STEVENIKO

Χτες το πρωί διαβάσαμε αυτή την είδηση


ΕΣΠΑΣΕ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Οχι πως ήδη δεν γινόταν κάθε είδους αυθαιρεσία μέσα στις επιχειρήσεις χωρίς να έχουν ανάγκη από κανένα μνημόνιο, αλλά τώρα πια θα είναι αυθαιρεσίες με σφραγίδα και πιστοποιητικά. Η παρανομία γίνεται νόμιμη. Το μοντέλο όχι εργασία αλλά απασχόληση, όχι εργοδότης και εργαζόμενοι αλλά "ο πατερούλης" και η οικογένειά του προχωράει καλά. Ο εκβιασμός μετατρέπεται σε κατανόηση.

Σ' αυτό ακριβώς το πνεύμα ήταν και η συνέντευξη του Πρωθυπουργού το βράδυ. Δεν σας εκβιάζω ζητάω να με κατανοήσετε. Η οποία συνέντευξη στηριζόταν φυσικά στο ίδιο πνεύμα με τους εργοδότες που σπάνε τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Για να μην πτωχεύσουμε θα πρέπει να περικόψουμε μισθούς, θα πρέπει να μην πέρνετε υπερωρίες, θα πρέπει να δουλεύετε σαν σκλάβοι με ελάχιστα, μέχρι να ξελασπώσουμε και τότε θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Ο κ.Πρωθυπουργός δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο ήταν εργοδότης. Σε μια μεγάλη πολυεθνική επιχείρηση που λέγεται Ελλάδα. Μια επιχείρηση που είναι εγκλωβισμένη στους εκβιασμούς των δανειστών της, μια Ελλάδα που έχουν πέσει οι πωλήσεις της στο πάτο, μια Ελλάδα που ή υπακούει ή απολύεται από τις διεθνείς συμμορίες.

Δεν ξέρω ποιοι πιστεύουν και τι από όλες τις κουταμάρες που ακούνε. Θα ήμουν ευχαριστημένη αν συνέβαινε ένα πράγμα. Μπορεί να πάει ο πολίτης στις εκλογές και να ψηφίσει. Δικαίωμά του είναι. Υποχρέωσή του. Μπορεί να ψηφίσει ακόμα και τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος. Αν θέλει είναι ελεύθερος να το κάνει. Αλλλά εύχομαι για ένα πράγμα. Να ψηφίσει επειδή έτσι γουστάρει. Γιατί γουστάρει το μνημόνιο, γιατί γουστάρει να είναι έτσι όπως μας κατάντησαν. Να ψηφίσει συνειδητοποιημένος ότι αυτό θέλει. Δεν μπορώ να αντέξω ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το κάθε βλαμένο που θα μου κάνει προεκλογική καθοδήγηση λέγοντας πως αν δεν ψηφίσουμε τους πασοκτζήδες θα καούμε. Η αν δεν ψηφίσουμε τους της αντιπολίτευσης θα καούμε επίσης.

Δεν μπορώ να αντέξω ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ την επιλογή ψήφου λόγω τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει ούτε μια φορά στην Ελλάδα μετά το πόλεμο που ο έλληνας να ψήφισε χωρίς τρομοκρατία. Είτε ήταν με το πιστόλι στο κρόταφο είτε ήταν μετά από μια έντεχνη πλύση εγκεφάλου. Ολη μου τη ζωή ακούω στη πλειοψηφία ανθρωπάκια που ψηφίζουν τον έναν για να μην βγει ο άλλος. Χωρίς να έχουν κατανοήσει καν τι ψηφίζουν, χωρίς να έχουν διαβάσει καν το πρόγραμμα, χωρίς να ξέρουν καν τι πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος. Μια ζωή φτάνουν μπροστά στις κάλπες με το φόβο πως αν δεν ρίξουν τη ψήφο τους σε "εκείνον" θα έρθει ο μπαμπούλας να τους φάει.

Αυτό ακριβώς το παιχνίδι το ξέρει ο Πρωθυπουργός όπως το ξέρει κι ο τελευταίος βλαχοδήμαρχος σ΄αυτή την έρημη πατρίδα. Κανείς δεν ψηφίζει γνωρίζοντας. Η ψηφίζει γιατί φοβάται ή ψηφίζει για να αρπάξει κάτι την επομένη των εκλογών από την όποια πελάτειακή σχέση έχει με τους μελλοντικούς κυβερνήτες. Σε εποχές που οι εκλογές ήταν τεράστιας σημασίας και ο κόσμος καιγόταν στη κυριολεξία η κυρά Κούλα ψήφιζε για να φέρουν το φαντάρο κοντά στο σπίτι, ο Μητσάρας για να πάρει την άδεια για μια καντίνα, ο παππούς για να μην έρθουν οι κομουνιστές .

Πηγαίνετε μια φορά βρε αθεόφοβοι να ψηφίσετε κατά συνείδηση. Νοιώθετε ότι ο τάδε είναι ψευταράς, επικίνδυνος, ύπουλος, λαμόγιο? Ρίχτε του μαύρο!Νοιώθετε ότι ο άλλος θα σας βολέψει μόλις βγει και γουστάρετε? Φωνάχτε το! Γουστάρω γιατί είμαι βολεμένος. Ομως σταματήστε να μασάτε τη καραμέλα που σας πασάρουν τόσες δεκαετίες. Πως τάχα ψηφίζετε για να σώσετε το κράτος. Δεν υπάρχει κράτος πια ελληνικό. Δεν υπάρχει Ελλάδα. Ψηφίζετε σε μια επαρχία τους ΔΝΤ. Το γουστάρετε ή όχι? Αυτή την απάντηση δώστε. Συνειδητά. Σαν μεγάλα παιδάκια. Κοιτάχτε τη ζωή σας. Κοιτάχτε τι συμβαίνει γύρω σας. Μετρείστε το μισθό σας, τη σύνταξη, μετρείστε πόσα λεφτά θέλετε για να πάρετε ένα σκατόχαρτο στο σουπερ μάρκετ, πόσο αίμα θα φτύσετε για να μεγαλώσετε ένα παιδί, μετρείστε τις μέρες σας στο ταμείο ανεργίας, μετρείστε τα χρόνια που θα δουλεύετε σαν σκλάβοι χωρίς τέλος, χωρίς καν μια προοπτική σύνταξη, μετρείστε τα σπίτια που παίρνουν οι τράπεζες τους ανθρώπους που κοιμούνται στα παγκάκια, την εγκληματικότητα που σας κάνει να βάζετε δέκα κλειδαριές στη κάθε πόρτα, τη διαφθορά σε κάθε επίπεδο, τους ολίγους που κοντεύουν να σκάσουν από το πολύ φαί, και ψηφίστε χωρίς να λέτε ψέμματα στον ευαυτό σας πλέον.

Κι αν όλα αυτά σας αρέσουν ή πιστεύετε πως θα διορθωθούν και στο μέλλον θα δείτε άσπρη μέρα για μένα είναι σεβαστό. Αλλά μην πείτε τη μαλακία πάλι. Οχι αν είναι ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης ή ο Αντωνάκης ή η Ντορουλα δεν υπάρχει διαφορά. Είναι όλοι το ίδιο. Διαλέχτε αν θα είστε μαζί τους ή όχι. Κι αν θα είστε μαζί τους ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, βουλώστε το. Γιατί το πολύ το κύριε ελέησον όντως το βαριέται κι ο παππάς.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ!


http://vasiliskos2.blogspot.com/

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...