[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μεγάλη διαδήλωση και επεισόδια στο Λονδίνο
Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 Posted by STEVENIKO

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Λονδίνο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν ξεχυθεί στους δρόμους του Λονδίνου σε μία μαζική διαμαρτυρία κατά των περικοπών και της λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση συνασπισμού.

Αντικυβερνητικοί έσπασαν τα τζάμια της τράπεζας HSBC, όπως και των Loyds και Santander και έγραψαν στους τοίχους τα συνθήματα "σπάστε τις τράπεζες" και "κλέφτες", ενώ και το ξενοδοχείο Ritz και το κατάστημα Ann Summers έγιναν στόχος των διαδηλωτών.

Δεκατέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν στο κέντρο του Λονδίνου, με δώδεκα εξ αυτών να έχουν τραυματιστεί ελαφρά και δύο να φέρουν μη ανησυχητικά για τη ζωή τους τραύματα.

Μέσω του λογαριασμού της στο twitter, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως σημειώθηκαν σημαντικά περιστατικά καταστροφών σε καταστήματα και βίας σε αστυνομικούς μακριά από την πορεία.


Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην πλατεία Piccadilly κλήθηκαν να τα κλείσουν λόγω των επεισοδίων που λάμβαναν χώρα στο Λονδίνο, με εκατοντάδες διαδηλωτές να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα και να προκαλούν φθορές.

Βάσει εκτιμήσεων, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου, σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις μετά την πορεία που είχε πραγματοποιηθεί για τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, οπότε είχαν κατακλύσει τους δρόμους ένα εκατομμύριο άνθρωποι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν εκφράσει το φόβο τους για βίαιες αντικαπιταλιστικές εκδηλώσεις, που, όπως σημείωναν, θα μπορούσαν να επισκιάσουν τη διαδήλωση και να προκαλέσουν χάος στο Λονδίνο.

"Δεν ανησυχώ τόσο για τον εαυτό μου, αλλά οι πελάτες που συναναστρέφομαι είναι ευάλωτοι και ανησυχώ για αυτούς και για τους νέους αυτής της χώρας", ανέφερε ο Peter Keats που πήρε μέρος στη μεγαλειώδη πορεία.

Στη συγκέντρωση στo Hyde Park μίλησε και ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να γυρίσει την Αγγλία πίσω στη δεκαετία του 1980.

"Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση θα πει ότι αυτή είναι μία πορεία της μειοψηφίας. Κάνουν τόσο λάθος. Στεκόμαστε σήμερα εδώ όχι ως η μειοψηφία, αλλά ως η φωνή της πλειοψηφίας σε αυτή τη χώρα. David Cameron θέλατε να δημιουργήσετε τη μεγάλη κοινωνία. Αυτή είναι η μεγάλη κοινωνία. Η μεγάλη κοινωνία κατά αυτών που κάνει η κυβέρνηση στη χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εμφάνισή του είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνη δεδομένου ότι θα δεχόταν τα πυρά των αντιπάλων του σε περίπτωση που λάμβαναν χώρα επεισόδια.

Η πορεία διοργανώθηκε από το Κογκρέσο των Εργατικών Συνδικάτων και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εργατική διαδήλωση στη χώρα. Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί βρέθηκαν σε επιφυλακή για την αποτροπή επεισοδίων.

Στην πορεία εκτός από τα μέλη των εργατικών συνδικάτων συμμετείχαν φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την αύξηση των διδάκτρων, συνταξιούχοι και διάφορες άλλες ομάδες πολιτών και ακτιβιστών.

Η πορεία, που πέρασε μπροστά από τη Βουλή των Κοινοτήτων και τα κυβερνητικά κτίρια του Γουάιτχολ, κατέληξε το απόγευμα σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Hyde Park.



news247

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...