[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ζωή δίπλα στον Καντάφι
Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 Posted by STEVENIKO

Την ώρα που το καθεστώς του Καντάφι καταρρέει, μια από τις τέσσερις Ουκρανέζες νοσοκόμες του, η Oksana Balinskaya, αποκαλύπτει διάφορες λεπτομέρειες από τη ζωή της δίπλα του, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μεγάλο ψυχολόγο», με κάποιες όμως «περίεργες συνήθειες».

Ο Papik, όπως τον αποκαλεί, αρέσκεται στο να ακούει αραβική μουσική σε κασέτες, και θέλει να αλλάζει ρούχα πολλές φορές την ημέρα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι αργεί στα ραντεβού του. Η αγαπημένη του αμφίεση είναι το λευκό κοστούμι.

Η Balinskaya, που επέστρεψε στη Ουκρανία μόλις ξεκίνησαν οι ταραχές, αποτελούσε μέλος αυτού που τα ΜΜΕ της Δύσης αποκαλούσαν «το χαρέμι του Καντάφι». Σε αυτό συμμετείχε και η Galyna Kolotnytska, που σε έγγραφο του WikiLeaks περιγράφεται ως μια «πληθωρική ξανθιά που ταξιδεύει παντού με τον Καντάφι». Και αυτή διέφυγε στη πατρίδα της μετά τις πρώτες ταραχές.

Όπως γράφει το περιοδικό Newseek, η νοσοκόμα επιμένει πως καμία τους δεν ήταν ερωμένη του Λίβυου ηγέτη, και πως η μόνη φορά που τον άγγιζαν ήταν για να μετρήσουν τη πίεσή του.

Παραδέχεται όμως ότι επιλέχθηκε για την εμφάνιση της. «Του άρεσε να είναι περιτριγυρισμένος από όμορφα πράγματα και όμορφους ανθρώπους», λέει. Μάλιστα, ο Καντάφι την επέλεξε μέσα από μια μεγάλη ομάδα γυναικών, με μια απλή χειραψία. «Αργότερα έμαθα πως όλες του τις αποφάσεις σχετικά με ανθρώπους, τις παίρνει με τη πρώτη χειραψία… είναι μεγάλος ψυχολόγος».

Και σαν κλασικός δικτάτορας έχει ψύχωση, σε βαθμό παράνοιας, με τη κατάσταση της υγείας του. Έτσι εξηγείται μάλλον και ο … στάβλος από νοσοκόμες που διέθετε.

«Όταν κυκλοφορούσαμε σε φτωχές περιοχές χωρών της Αφρικής, πετούσε χρήματα και καραμέλες μέσα από τη θωρακισμένη λιμουζίνα του, στα παιδάκια που έτρεχαν από δίπλα. Δεν τα ήθελε όμως κοντά του, μη τυχόν και κολλήσει καμιά αρρώστια».

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Λίβυους, το προσωπικό του Καντάφι δεν στερούνταν τίποτα, και ταξίδευε πάντα σε συνθήκες πολυτέλειας μαζί με τον ίδιο. Το σύμβολο των υπηρεσιών που παρείχαν στον Καντάφι ήταν ένα πανάκριβο χρυσό ρολόι με την εικόνα του «μεγάλου ηγέτη». «Όπου το δείχναμε στη Λιβύη, άνοιγε όλες τις πόρτες, και έλυνε όποιο πρόβλημα προέκυπτε», λέει η Balinskaya.

Στον Καντάφι αρέσει το κους κους με κρέας καμήλας ή αρνιού, αλλά του αρέσουν επίσης και τα μακαρόνια. Όσον αφορά στην υγεία του, «αυτή είναι άριστη. Σαν να είναι πολύ νεότερος…».

Πάντως παρά την ειδική κατάσταση στην οποία ζούσε, η Balinskaya γνώριζε πολύ καλά τις διαφορές μεταξύ της δικής της ζωής και της ζωής των απλών πολιτών. «Κρατούσε όλη την εξουσία και όλη την πολυτέλεια για τον εαυτό του… αν είχε παραδώσει την εξουσία στον γιο του Saif όσο μπορούσε, όλα σήμερα θα ήταν μια χαρά. Δεν θα σκοτώνονταν ο κόσμος…», λέει.

S.A.-First Post

antinews

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...