[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο "πτωχευμένος" με τον κερδοσκόπο!
Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;


Την ώρα που δύο διεθνή έντυπα, ο Economist και το Der Spiegel, ανακινούν το θέμα της βέβαιης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο Πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου είχε το μεσημέρι της Δευτέρας συνάντηση με τον... George Soros! Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι μόνος σημαντικός παράγοντας με τον οποίο συναντήθηκε ο George Soros, στην Αθήνα.

Την Κυριακή, ο γνωστός κερδοσκόπος μίλησε σε κλειστό "συνέδριο" στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές, πολιτικά στελέχη και διπλωματικοί αξιωματούχοι. Το παραπάνω "μάζεμα" διοργανώθηκε από το γνωστό λομπίστα Στέλιο Ζαββό στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης και το παραμκολούθησαν 40 - 50 άτομα.

Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, κατά την ομιλία του στο εν λόγω κλειστό συνέδριο, ο George Soros υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει πάσει θυσία να σωθεί και πως η σωτηρία αυτή θα έρθει από την Ευρώπη, εφόσον υπάρξει συνέπεια στην εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος! Συμφωνα με τον G. Soros, οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την αναδιάρθρωση, καθώς αποτιμούν τα ελληνικά ομόλογα σε τιμές πολύ χαμηλότερες της ονομαστικής!
Όπως θα περίμενε κανείς, ο G. Soros, δείχνει ενδιαφέρον και για το γνωστό τροϊκανό πρόγραμμα εκποίησης δημόσιας περιουσίας των € 50 δις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων παρερεύρεθηκαν στην ευγενή σύναξη της Κυριακής! Bussines as usual...

Τέλος, ο G. Soros, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ταξίδι του Υπουργού Οικονομιοκών των ΗΠΑ Ν. Γκάιτνερ, στο Βερολίνο, στις αρχές Μάρτη, προκειμένου να έχει ρόλο και λόγο στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 11 το ίδιου μήνα.
Τι ειπώθηκε με Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου

Προφανώς, ίσως και να μην μάθουμε ποτέ το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας του Soros με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, ο G. Soros, έθεσε για άλλη μια φορά επί τάπητος το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους υπό την αιγίδα των αγορών και της τρόικα για όλη την Ευρωπεριφέρεια, σε εναρμόνιση με τη γραμμή του Economist! Ότι δηλαδή ο κόσμος έχει τούμπανο για την Ελλάδα και η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, "κρυφό καμάρι"!
Επίσης, φέρεται να τάχθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων των τραπεζών καθώς και επικριτικός ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, όπως και σε πρόσφατη παρέμβασή του.

Το τι ακριβώς ονοματίζει ο George Soros, ως «σωτηρία» της Ελλάδος (άμεση αναδιάρθρωση αλά τρόικα ή/και υπαγωγή στο EFSF από το 2012) δεν μπορούμε να το ξέρουμε με σιγουριά! Αυτό που πάντως ξέρουμε με σιγουριά είναι πως όταν ο κερδοσκόπος συζητάει με τον πτωχευμένο, δεν έχει στο μυαλό του, το πως θα σώσει αυτόν που δεν έχει να πληρώσει αλλά το πώς θα γλυτώσει τα λεφτά που το δάνεισε αυτός και οι όμοιοί του!

Το ερώτημα λοιπόν τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι, πλανιέται στα κεφάλια όλων μας. Και στο ερώτημα αυτό οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις στον ελληνικό λαό ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, παρέχοντας πλήρη εικόνα για το περιεχόμενο της εν λόγω συνάντησης...

iskra

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...