[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Φρουτάκια
Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 Posted by STEVENIKO

του Δημήτρη Δανίκα

Ολα τα πτυχία Χάρβαρντ, MIT και Οξφόρδης, όλων των κυβερνητικών μεγαλοστελεχών και των επιτελείων των οικονομικών κατέληξαν ως σωτηρία της δύσμοιρης πατρίδας στα φρουτάκια τα τυχερά.

Δηλαδή ο τζόγος. Το Καζίνο, Η πρέφα. Το Προ - Πο. Το Στοίχημα. Η πόκα. Από εδώ ο παπάς, από εκεί ο παπάς που είναι ο παπάς; Δηλαδή μαζικός εκμαυλισμός. Δηλαδή πουλάμε πέτσινη ελπίδα και όνειρο πλαστικό. Δηλαδή ο κουλοχέρης να καταστρέψει μερικά σπίτια όπως έγινε πριν από χρόνια με το Χρηματιστήριο που κάλπαζε στον ουρανό. Να ξετινάξουμε του φτωχού, του απελπισμένου αλλά και του άμυαλου τα πορτοφόλια. Δηλαδή όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται έτσι κι εδώ. Ο χρεοκοπημένος από τα φρουτάκια πιάνεται για να γλιτώσει από τον θάνατο τον οριστικό.

Και όλα αυτά για εφτακόσια εκατομμύρια που θα επιστρέφονται ετησίως στα δημόσια ταμεία. Επειδή ανίκανοι να λαδώσουν την κρατική μηχανή. Ανίκανοι να γκρεμίσουν το σαραβαλιασμένο Δημόσιο. Επειδή ανίκανοι να ξαναφτιάξουν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Επειδή ανίκανοι να κουρέψουν την σπατάλη στους πάσης φύσεως οργανισμούς. Επειδή ανίκανοι να συμμαζέψουν το μπάχαλο στα κρατικά κανάλια. Επειδή ανίκανοι να ξεμπερδέψουν με δεκάδες επιτροπές και εκατοντάδες φαντομάδες που καταβροχθίζουν τον άμπακα χωρίς αναστολές. Επειδή ανίκανοι να επανιδρύσουν σε σύγχρονη βάση την κρατική μηχανή. Επειδή ανίκανοι να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα που παρά τις τάχα μου μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να λειτουργούν όπως πριν. Επειδή ανίκανοι να αλλάξουν τις υποδομές και να ξεκολλήσουν την χώρα από τις τριτοκοσμικές της καταβολές. Επειδή λοιπόν όλα αυτά και άλλα πολλά, τα φρουτάκια είναι ευεργετικά.

Μια προσωρινή λύση που με μαθηματική ακρίβεια δεν πρόκειται να βοηθήσει στο βούλωμα της μαύρης τρύπας όπως θέλουν να πιστεύουν τα επιτελεία τα κυβερνητικά. Η μπακαλική, της μπακαλικής, ω κουτοπονηριά νεοελληνική. Μέχρι προ τίνος λέγαμε Καφενείο η Ελλάς. Λάθος. Από τούδε ένα απέραντο καφεπορνείο να πιάνεις την μύτη σου και να το προσπερνάς!

tovima

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...