[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το δράμα των μικροαστών - το σύνδρομο του Μιθριδάτη
Κυριακή 1 Μαΐου 2011 Posted by STEVENIKO

του Σωτήρη Βεργή




Η μικροαστική τάξη -όπως όλοι γνωρίζουμε- έλκει την καταβολή της από τις μάζες των προλεταρίων.

Με την εξέλιξη του πολιτισμού, σε χώρες όπου δεν υπήρξε άμεση ανέλιξη της Αστικής τάξης, οι μικροαστοί είχαν πολύ δρόμο να καλύψουν μέχρι τους πρόποδες της κυρίαρχης Άρχουσας τάξης.

Οι μικροαστοί κατάφεραν αρκετές φορές και πέτυχαν τελικά να γίνουν η πλέον αξιόλογη -αριθμητικά- πελατεία των κυβερνητικών παρατάξεων. Κατέλαβαν τον Δημόσιο χώρο και σταδιακά επέβαλαν τις απαιτήσεις τους είτε αυτές εκφράζανε τον συντηρητικό είτε τον προοδευτικό ορισμό της Εξουσίας.

Τότε το Σύστημα (δηλαδή η Άρχουσα τάξη) έριξε στη μάχη το βαρύ πυροβολικό της, αξίας 7 αιώνων, τις …Τράπεζες.

Κάθε μικροαστός δεχόταν καταιγιστικά πυρά επί σειρά ετών από ευγενικές φωνές που τον καλούσαν να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες παροχών εύκολου χρήματος, τις χρυσές δανειοληψίες, το καζίνο ενός ψευδώνυμου Χρηματιστηρίου «αξιών»…
Το μόνο που δεν παρείχαν οι Τράπεζες -ως προσφορά- ήταν μια νύχτα με τον Ιδιοκτήτη τους…

Έτσι εκατομμύρια μικροαστών πολιτών μετείχαν στην ψευδεπίγραφη παρτούζα του Κέρδους χωρίς προφυλακτικά μέτρα…

Κι από την άλλη πλευρά το Κράτος χορηγούσε μικρές και συνεχείς δόσεις παροχών στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, δηλαδή «δηλητηρίαζε» συστηματικά τις ηγεσίες των μικροαστών ώστε να αντέχουν στη διαδικασία της απληστίας των δανεικών υποθηκευμένων «αξιών» δηλαδή του μέλλοντός τους….

Κάποια χρονική στιγμή όμως, οι Αγορές -δηλαδή τα Τραπεζικά δομημένα Συστήματα-κάποια μοιραία για το πόπολο στιγμή, αποφάσισαν πως πρέπει να επιστραφούν πίσω με υψηλό τόκο τα χρήματα που μοιράστηκαν, διότι και άλλες χώρες περίμεναν τη σειρά τους … στα σφαγεία του καπιταλισμού.

Τότε το άθλιο Κράτος έκανε τη πάπια, η Άρχουσα Τάξη σφύριζε αδιάφορη, οι προλετάριοι είπαν «αυτή είναι η μοίρα μας» κι οι μικροαστοί βγάζανε μικρά ουρλιαχτά σαν μυξοπαρθένες που κάποιος τους πήρε το πολυτιμότερο αγαθό τους χωρίς υπόσχεση αιώνιας σχέσης. Ο Παναγής τους ήταν ήδη στην πέραν των Μεγάρων Γαλατία.

Συμπέρασμα. Ο σπουδαίος και υπέρμαχος του ελληνισμού βασιλέας Μιθριδάτης ο 6ος ο Ευπάτωρ Διόνυσος αυτοκτόνησε με σπάθη αφού απέτυχε να πεθάνει με δηλητήριο. Οι Ρωμαίοι μετά πανεύκολα υπέταξαν τα 22 έθνη που κυβερνούσε με σύνεση….

ΥΓ.
Κάθε ομοιότητα με τα παραπάνω είναι πέρα για πέρα αληθινή.


pressinaction

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...