[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό
Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, συγκεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Ενημέρωσης, με την επισήμανση του βαρύτατου αλλά και ριψοκίνδυνου καθήκοντος που αναλαμβάνει.


Στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον όλων των ξένων ΜΜΕ, με το Reuters, να χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και νέο "τσάρο της Οικονομίας", ως "μεγάλης βαρύτητας υπουργό".

Με τηλεγράφημά του, το Reuters, δίνει τους βασικούς σταθμούς στην σταδιοδρομία του νέου υπουργού Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς τον "παραγωγικότατο συγγραφέα", επισημαίνοντας την νομική του κατάρτιση, αλλά και το γεγονός ότι "ελάχιστα είναι γνωστά ως προς τις απόψεις του για την Οικονομία".


To Reuters επισημαίνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αντιμέτωπος με τον νυν πρωθυπουργό, αλλά και το ότι είχε την ευθύνη για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει επίσης, με νεώτερο τηλεγράφημά του, ότι ο πρωθυπουργός "θυσίασε τον αντιδημοφιλή υπουργό του επί των Οικονομικών, για να βάλει στη θέση του τον κύριο εσωκομματικό του αντίπαλο, σε μια προσπάθεια να περάσει το σχέδιο λιτότητας και να αποτρέψει την χρεοκοπία".

Η παρουσία ελληνικών θεμάτων στις κορυφαίες θέσεις του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου αποτυπώνει το ρόλο της ελληνικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία.
Η παρουσία ελληνικών θεμάτων στις κορυφαίες θέσεις του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου αποτυπώνει το ρόλο της ελληνικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία.

Οι γαλλικές εφημερίδες
Η έγκυρη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, με τίτλο "ο Παπανδρέου αλλάζει τον υπουργό Οικονομικών", αναφέρεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι φέρει το βαρύ καθήκον "να σταματήσει την οικονομική και κοινωνική κρίση της Ελλάδας και να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της χώρας".

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Σταύρου Λαμπρινίδη, στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, καθώς και του Πάνου Μπεγλίτη, στο υπουργείο Αμυνας, με την επισήμανση ότι και οι δυο είναι "στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού Παπανδρέου".

Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό
"Ενας νέος υπουργός Οικονομικών για την Ελλάδα της κρίσης" είναι ο τίτλος στο κύριο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της γαλλικής Le Monde, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το γεγονός πως ο νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει επίσης καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι αναγνωρίζεται η κρισιμότητα της στιγμής κατά την οποία η Αθήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση με διαστάσεις χωρίς προηγούμενο.

Η επίσης γαλλική Le Figaro, έχει τον ίδιο τίτλο με την Le Monde, επισημαίνοντας ωστόσο ότι "με την απόφασή του να θυσιάσει τον υπουργό του επί των Οικονομικών, ο πρωθυπουργός Παπανδρέου, παίζει το τελευταίο του χαρτί".

Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό
"Εάν η νέα ομάδα δεν καταφέρει να επιλύσει την κρίση, θα είναι η ίδια η δική του διατήρηση στην προεδρία της κυβέρνησης που θα αποτελέσει αντικείμενο συμβιβασμού. Μένει να δούμε εάν αυτό το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες θα αρκέσει για να ηρεμήσει την οργή του δρόμου".

Ελληνική κατάληψη στο CNN
H κεντρική σελίδα του ειδησεογραφικού δικτύου είχε ως πρώτο θέμα τον ανασχηματισμό που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Η Ελλάδα μάλιστα είχε άλλους τέσσερις τίτλους στην κορυφή της σελίδας, καθώς ο προβληματισμός εντείνεται διεθνώς για την κατάσταση της οικονομίας, τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση και κυρίως τις συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό"

Leave a reply