[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ακυβέρνητο καράβι η Υεμένη
Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Λύση στην κρίση που συγκλονίζει τη Υεμένη τους τελευταίους μήνες, θα προσπαθήσει να βρεί το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου. "Η Υεμένη πρέπει να είναι το πρώτο θέμα των συζητήσεων εξαιτίας των γεγονότων εκεί: το κενό εξουσίας, ποιος θα διαδεχθεί το Σάλεχ, ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί" δηλώνουν αναλυτές.

Οι γειτονικές στην Υεμένη χώρες έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα μάταια να καταλήξουν σε μία συμφωνία αποχώρησης με τον Σάλεχ, ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας μετά από τον τραυματισμό του, έπειτα από μήνες διαδηλώσεων εναντίον του.

Οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Σάλεχ, αναφερόμενες στην επίθεση με ρουκέτες εναντίον του προεδρικού μεγάρου πριν 2 εβδομάδες, που προκάλεσε τον τραυματισμό του.

Χθές στην Μουράικα - κοντά στο λιμάνι του Άντεν στα νότια της Υεμένης - ένας αξιωματικός του στρατού σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας , που είχε στόχο το αυτοκίνητο του συνταγματάρχη Μουτία αλ Σαγιάνι, στενού συγγενή του τοπικού κυβερνήτη και υποστηρικτή του Σάλεχ.

Παράλληλα, οι βίαιες συγκρούσεις στη νότια επαρχία Αμπιάν, την πρωτεύουσα της οποίας κατέλαβαν τον προηγούμενο μήνα ένοπλοι ισλαμιστές, έχουν χειροτερέψει.

Τέλος, η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και νερού είναι έντονη στην πρωτεύουσα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...