[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO


Το Σύστημα παίζει τα ρέστα του. Τελευταία χαρτιά στην παρτίδα. Ανασχηματισμός-παρωδία. Ο Βενιζέλος στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Βενιζέλος είναι συνταγματολόγος και όχι οικονομολόγος. Μάλιστα ήταν αυτός που δημιούργησε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ποιας ευθύνης δηλαδή…Η θεσμοθετημένη ατιμωρησία, ήταν από τους παράγοντες που χρεοκόπησαν την χώρα οικονομικά και ηθικά. Βέβαια, δεν λέω και κάτι νέο, αφού παραδοσιακά στις ελληνικές κυβερνήσεις, οι θέσεις των υπουργών και οι ανασχηματισμοί ήταν σαν κλήρωση του Τζόκερ. Πρόσωπα τοποθετούνταν σε θέσεις που δεν χρειαζόταν να γνωρίζουν το αντικείμενό τους.

Είναι αστείο το πως τα ΜΜΕ και το επικοινωνιακό επιτελείο του καθεστώτος, προσπάθησαν να εξισορροπήσουν τις καταστάσεις και να παρουσιάσουν τον ανασχηματισμό ως απόρροια πίεσης των πλατειών. Επιδιώκουν να πείσουν ότι μόνο το οικονομικό κομμάτι ήταν πρόβλημα και αφού αντικαταστάθηκε ο “κακός” Παπακωνσταντίνου με τον “πιο λαικό” Βενιζέλο το πρόβλημα λύθηκε! Αποκρύπτουν όμως το ότι ίδιος είναι ακόμη και ο πρωθυπουργός και η πολιτική τους. Πάνω στον πανικό τους μίλησαν για εθνική κυβέρνηση συνεργασίας, μέχρι και για ανοιχτή συμμετοχή τραπεζιτών.

Επιχειρούν την επαναφορά της κανονικότητας με όρους επικοινωνιακούς, αδυνατώντας (;) να αντιληφθούν πως τα πάντα καταρρέουν. Ο Βενιζέλος (και κάθε Βενιζέλος) δεν εμφανίστηκε χθες στην πολιτική σκηνή, άρα δεν είναι άφθαρτος. Μας θεωρούν ηλίθιους προφανώς. Τα media που για χρόνια δηλητηρίαζαν το θυμικό ενός ολόκληρου λαού, δεν πείθουν. Τα ξεπέρασε το internet και η κοινωνία.

Η πρεμούρα στο να παραμείνει αυτή η κυβέρνηση πάση θυσία μέχρι το τέλος της θητείας της και οι απέλπιδες προσπάθειες κάποιου αχυράνθρωπου που τον προσφωνούν Παπανδρέου, δείχνει πως θέλουν πρώτα να ολοκληρώσουν την καταστροφική αποστολή τους. Έχουν εκτεθεί στα μάτια του κόσμου, ο δε ΓΑΠ εξευτελίστηκε. Ξέρουν ότι δεν έχουν νομιμοποίηση, αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Έχουμε πετύχει μικρές νίκες ως τώρα. Σπάσαμε την κανονικότητα με τρόπο μη αναστρέψιμο. Χτυπήσαμε τον φόβο. Αναγκάσαμε το σύστημα να καταφεύγει σε φθηνά κόλπα που μόνο πεντάχρονα και αρτηριοσκληρωτικούς πείθουν. Δεν νικήσαμε ακόμα και είναι ανόητο να το σκεφτούμε έστω και μια στιγμή. Μόλις αρχίσαμε και ο καναπές κάποιων κινδυνεύει.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ"

Leave a reply