[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΟΚ! Στον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας 3 ελληνικές Τράπεζες με ζημιές πάνω από 2 δις στο εξάμηνο!
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 Posted by STEVENIKO

Με ζημιές που ξεπερνούν τα 2 δις, 3 ελληνικές Τράπεζες- κι όχι μόνο η Πειραιώς- και συγκεκριμένα η Eurobank, η Αlpha και Πειραιώς προσέφυγαν στον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ΕLA).


Πρόκειται για ένα ειδικό μηχανισμό που παρέχεται από την Κεντρική Τράπεζα κάθε χώρας, δεν υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ενεργοποίησή του ωστόσο πρέπει να έχει την έγκριση της τελευταίας. Και διευκρινίζεται ότι το κόστος δανεισμού από τον ELA είναι υψηλότερο έναντι του δανεισμού από την ΕΚΤ.

Κύκλοι των Τραπεζών πάντως χρεώνουν στη κυβέρνηση αθέτηση της υπόσχεσής της για πρόσθετες εγγυήσεις 30 δις ευρώ που θα τους επέτρεπαν να δανεισθούν από την ΕΚΤ.

Η προσφυγή στον "τρομοκρατικό" μηχανισμό ELA, για τις άφραγκες Τράπεζες, αποτυπώνει και την νοσηρή και διαπλεκόμενη πολιτική των Τραπεζών, οι οποίες στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης σκόρπισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια σε ανυπόληπτους νταβατζήδες των ΜΜΕ κι όχι μόνο.

Πως να μην χρεοκοπήσει μια Τράπεζα όταν δανείζει τον Πάσσαρη των ΜΜΕ.

Η κατρακύλα της αξίας των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο έχει εξήγηση και η Κόλαση έρχεται καλπάζοντας για όσους ασέλγησαν σε βασικούς κανόνες ακόμη και του Καπιταλισμού.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΟΚ! Στον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας 3 ελληνικές Τράπεζες με ζημιές πάνω από 2 δις στο εξάμηνο!"

Leave a reply