[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οδηγίες για τον καπιταλισμό ως παιχνίδι
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 Posted by STEVENIKO

Η ζωή στον καπιταλισμό είναι σαν …παιχνίδι!

Όπως και σε όλα τα επιμέρους παιχνίδια του καπιταλισμό οι κανόνες ορίζονται από μια μικρή μειοψηφία αποκλείοντας το μεγαλύτερο ποσοστό που παίρνει μέρος σε αυτό…

Σκοπός κάθε παίχτη είναι να επιβιώσει για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορεί καταφέρνοντας να συγκεντρώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη περιουσία. Αν τα καταφέρει γίνεται ένας απο τους κυρίαρχους του παιχνιδιού!

Σε κάθε παίχτη μοιράζονται κάποιες ικανότητες στην τύχη. Στους πιό τυχερούς μοιράζονται η ικανότητα για εργασία και κάποιο bonus οικογενειακής περιουσίας, του οποίου το μέγεθος ποικίλει από παίχτη σε παίχτη, ενώ στους υπόλοιπους μοιράζεται μόνο η ικανότητα για εργασία. Σε κάποιους παίχτες δεν δίνεται ούτε αυτή η ικανότητα και έτσι έχουν μόνο βοηθητικό ρόλο στο παιχνίδι…

Για να βγεις κυρίαρχος του παιχνιδιού πρέπει συνεχώς να πουλάς τις ικανότητες σου σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη τιμή ώστε να μπορείς να αγοράσεις περισσότερες και καλύτερες. Μπορείς επίσης να αγοράσεις κάποια εξτρά εφόδια που μπορεί να πολλαπλασιάσουν την τιμή των ικανοτήτων σου.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ένας παίχτης ξεκινάει με ικανότητα μόνο την εργασία. Μπορεί στην αρχή να πουλήσει αυτήν την ικανότητα για να αγοράσει την εκμάθηση κάποιας τέχνης που πιστεύει πως μπορεί να ανεβάσει την αγοραστική της αξία. Μπορεί επίσης να την πουλήσει για να χτίσει κάποιο προφίλ (αγοράζοντας αντικείμενα όπως γρήγορο αμάξι, μοντέρνα ρούχα, χόμπυ ή κινητό τελευταίας τεχνολογίας) που θεωρεί οτί μπορεί να του φέρει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Tip: Να θυμάσαι πάντα πως οι ανάγκες των άλλων οι οποίες μπορούν να σου επιφέρουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος είναι οι άυλες όπως η ελπίδα, η υγεία και η ευτυχία

Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία κάθε παίχτη παίζουν οι σχέσεις. Σκοπός είναι κάθε σχέση που κάποιος παίχτης συνάπτει, να του επιφέρει όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος. Ο κάθε παίχτης πρέπει συνεχώς να θυμάται πως με έναν έξυπνο συνδυασμό σχέσεων μπορεί πολύ εύκολα να βγει ένας από τους κυρίαρχους του παιχνιδιού!

Αυτό που κάνει το παιχνίδι πραγματικά ξεχωριστό είναι οτί ενώ είναι εξαιρετικά απίθανο για κάποιον παίχτη να βγει κυρίαρχος του παιχνιδιού, μπορεί ωστόσο να έχει ακόμα ρόλο στο παιχνίδι… Μπορεί να επιλέγει ποιό κόμμα θα επεξεργάζεται τις λεπτομέριες των κανόνων του παιχνιδιού (ανάμεσα από δυο). Μπορεί να επιλέγει ποιά ποδοσφαιρική ομάδα θα υποστηρίζει (ανάμεσα από είκοσι). Και φυσικά μπορεί να βλέπει τι κάνουν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού σε όποιον τηλεοπτικό σταθμό θέλει (ανάμεσα από δέκα).

Ο καπιταλισμός είναι βαρετός!
Ας παίξουμε το συναρπαστικό παιχνίδι της εξέγερσης…STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οδηγίες για τον καπιταλισμό ως παιχνίδι"

Leave a reply