[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στην Αλγερία «πέρασε» η οικογένεια Καντάφι
Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 Posted by STEVENIKO

Αντάρτες μέσα στη άδεια βίλα του γιού του Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ, στην Τρίπολη



Στο έδαφος της Αλγερίας βρίσκονται πλέον η σύζυγος του Μουαμάρ Καντάφι, η κόρη του, Αϊσά, οι γιοί του, Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ και τα παιδιά τους. Πληροφορίες φέρουν τον Λίβυο ηγέτη να κρύβεται σε προπύργιο υποστηρικτών του, στην περιοχή της Μιζουράτα

"Η σύζυγος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάφια, η κόρη του Αϊσά, οι γιοι του Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους εισήλθαν στην Αλγερία στις 08:45 τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδος) από τη μεθόριο μεταξύ της Λιβύης και της Αλγερίας", σημειώνει το αλγερινό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων APS.

"Η πληροφορία αυτή γνωστοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου" των αντικαθεστωτικών, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, στην οποία δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο τον Μουάμαρ Καντάφι.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή την ώρα που, πηγή των Λίβυων αντικαθεστωτικών, την οποία επικαλείτο το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, δήλωνε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτοκινητοπομπή θωρακισμένων αυτοκινήτων Mercedes εισήλθε στο αλγερινό έδαφος. Οι αλγερινές αρχές το είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά.

Παράλληλα, το ιταλικό πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο "εγκεκριμένες λιβυκές πηγές", μεταδίδει ότι ο Λίβυος ηγέτης κρύβεται στο Μπάνι Ουάλιντ, μαζί με τους γιους του Σαάντι και Σάιφ αλ Ισλάμ.

Το Μπάνι Ουάλιντ, 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, θεωρείται προπύργιο των πιστών στον Καντάφι. Το Σάββατο αυτοκινητοπομπή 60 ως 80 οχημάτων αναφέρθηκε ότι κατευθύνεται στο Μπάνι Ουάλιντ, ίσως διαφεύγοντας από τη Σύρτη.


Το Μπάνι Ουάλιντ, που βρίσκεται στην περιοχή της Μιζουράτα, είναι ένα από τα ορμητήρια της φυλής Ουαρφάλα, μιας από τις πιο ισχυρές της χώρας, στην οποία ανήκουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΠΔ) δήλωσε ότι κι άλλος ένας από τους γιους του Καντάφι ενδέχεται να μπει στον κατάλογο με τους πλέον καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου.

Το ΔΠΔ έχει ήδη εγκρίνει τα εντάλματα σύλληψης για τον Μουάμαρ Καντάφι, το γιο του Σάιφ αλ Ισλάμ και τον επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντουλάχ αλ Σενούσι με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.


Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Λούις Μορένο-Οκάμπο δήλωσε σήμερα ότι μπορεί επίσης να υποβάλει αίτηση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης και σε βάρος του γιου του Καντάφι, Χάμις, μετά την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ότι μέλη της Ταξιαρχίας Χάμις, της δύναμης που διοικεί, φαίνεται ότι προχώρησαν σε συνοπτικές εκτελέσεις κρατουμένων, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε αποθήκη στην Τρίπολη.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στην Αλγερία «πέρασε» η οικογένεια Καντάφι"

Leave a reply