[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ελλάδα: Επέστρεψε στις νίκες (73-60 τη Γεωργία)
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ως τυπική υποχρέωση είδαν το παιχνίδι με τη Γεωργία οι Έλληνες διεθνείς. Η Εθνική νίκησε 73-60 σε ένα ματς χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, έχοντας φανερά το μυαλό στο επόμενο βήμα: τον προημιτελικό του Κάουνας κόντρα στην πανίσχυρη Γαλλία του Τόνι Πάρκερ, του Γιοακίμ Νοά και του Μπορίς Ντιό (Πέμπτη 18:00). Εκεί οι παίκτες του Ηλία Ζούρου θα προσπαθήσουν για την υπέρβαση, έχοντας στο νου ότι πρώτος στόχος είναι η εξάδα και το προολυμπιακό τουρνουά.

Επί τρία δεκάλεπτα η Εθνική "σερνόταν" στο παρκέ της "Siemens Arena" του Βίλνιους. Χωρίς κίνητρο δεν έβρισκε τη διάθεση να παίξει και έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, δεν έπαιζε άμυνα, με το σκορ να μένει χαμηλά μόνο και μόνο επειδή οι Γεωργιανοί ήταν άστοχοι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως, οι διεθνείς πάτησαν γκάζι και με κορυφαίους τους Βασιλειάφη, Μπουρούση και Φώτση έφτιαξε μία ικανοποιητική διαφορά, την οποία κράτησε.

Τα ανύπαρκτα μπλοκ άουτ της Ελλάδας έκαναν τον Γκιόργκι Σερμαντίνι να μοιάζει γίγαντας. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού "ντύθηκε" Πατσούλια και σημείωσε 10 πόντους (4 καρφώματα), ενώ μάζεψε 14 ριμπάουντ. Κάποια στιγμή μάλιστα είχε περισσότερα ριμπάουντ από όλη την ελληνική ομάδα μαζί.

Πλέον η Ελλάδα ταξιδεύει για τα νοκ άουτ στο Κάουνας. Στην έδρα του πια ο Ηλίας Ζούρος, προπονητής της Ζαλγκίρις, θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Εθνικη στην υπέρβαση. Το ματς με τη Γαλλία είναι ιδανική ευκαιρία, καθώς η ανανεωμένη αυτή ομάδα δεν έχει τίποτα να χάσει, αλλά πάρα πολλά να κερδίσει.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 32-35, 51-47, 73-60

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 13 (1), Ζήσης 5, Βασιλειάδης 15 (3), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 10, Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 6, Μπράμος, Κουφός 6, Καϊμακόγλου 4

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ιγκόρ Κοκόσκοφ): Γκαμγκρέλιτζε 9 (1), Β.Μπόισα, Α.Μπόισα 2, Σερμαντίνι 10, Παργκάλαβα, Μαρκοϊσβίλι 8, Χάινς 11 (1), Σανικίτζε 6, Σενγκέλια 11 (1), Τσικισβίλι 3

Είπαν

Ηλίας Ζούρος: "Ήρθαμε με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά φιλοδοξίες. Θέλουμε να εκπλήξουμε πολλούς αντιπάλους και για να το κάνουμε αυτό στο Κάουνας θα πρέπει να παίξουμε άμυνα. Είναι η πρώτη λέξη που έμαθα στα λιθουανικά, όταν ήρθα στη Ζαλγκίρις. Επιθετικά χρειαζόμαστε χρόνο, γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Πάντως αισθάνομαι πως πάμε καλά στις κρίσιμες στιγμές, καθώς κερδίσαμε στο τέλος την Κροατία και τη Σλοβενία. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά".

Νίκος Ζήσης: "Οι Γάλλοι είναι το φαβορί. Ο Τόνι Πάρκερ είναι ο ηγέτης τους όμως παίκτες όπως Μπατούμ και ο Νόα έχουν αλλάξει πολύ την ομάδα. Ο Νόα είναι καταπληκτικός τόσο αμυντικά όσο και στον τομέα των ριμπάουντ. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα. Αρχικά πρέπει να σταματήσουμε τον Πάρκερ και μετά του υπόλοιπους που μπορεί να μας κάνουν τη ζημιά. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει κάτι ξεχωριστό. Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά δεν τον φοβόμαστε. Θα κάνουμε ότι μας πει ο κόουτς και θα παίξουμε συγκεντρωμένα. Αυτοί είναι το φαβορί. Αυτοί έχουν την πίεση. Αυτοί διάλεξαν αντίπαλο".

Κώστας Καϊμακόγλου: "Μπορεί η Γαλλία να είναι το φαβορί στην μεταξύ μας αναμέτρηση αλλά σίγουρα έχει μειονεκτήματα. Εμείς θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά και θα τους αντιμετωπίσουμε. Σε ένα νοκ άουτ ματς όλα μπορούν να συμβούν. Τους σεβόμαστε, δεν τους φοβόμαστε. Μπορεί εμείς σαν ομάδα να έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά μέχρι τώρα έχουμε πετύχει πολλά. Πλέον, βρισκόμαστε μία νίκη από το μεγάλο μας στόχο και θεωρώ πως θα το πετύχουμε".

πηγη


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ελλάδα: Επέστρεψε στις νίκες (73-60 τη Γεωργία)"

Leave a reply