[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέος διασυρμός της ΑΕΚ με ...ρεσιτάλ Χιμένεθ
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Τελειωμό δεν έχει η κατρακύλα της ΑΕΚ. Με ευθύνη πρωτίστως του προπονητή της η “Ένωση” κατάφερε κι έχασε στο Ολυμπιακό Στάδιο (1-2) από τη Στουρμ Γκρατς, μια από τις χειρότερες ομάδες που έχει φιλοξενήσει στην ευρωπαϊκή της ιστορία στην Αθήνα. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 50' με τον Χοσέ Κάρλος, έχασε με δεύτερη κάρτα-αποβολή στο 53' τον Δέλλα και στη συνέχεια κατέρρευσε περιμένοντας να έρθει το μοιραίο. Σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ επιπολαιότητας ο Χιμένεθ απέσυρε στο 67' τον μακράν καλύτερο παίκτη της ομάδας (Λεονάρντο) και η Στουρμ από το πουθενά ... έκλεψε στο τέλος το παιχνίδι με ολική ανατροπή (87' Μπούργκσταλερ, 92' Χάας). Έντονες αποδοκιμασίες στο τέλος σε βάρος του Ισπανού.

Κόντρα σε έναν αντίπαλο που σπάνια συναντά κανείς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να "ρεφάρει" για τις βαριές ήττες από Άντερλεχτ και ΠΑΟΚ. Ήταν εντυπωσιακή στα πρώτα 25 λεπτά και δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, κυρίως χάρη στις εμπνεύσεις και την εκρηκτικότητα του Λεονάρντο από τα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος εξέθεσε πάμπολλες φορές τον Ποπχάτζε, ο οποίος αδυνατούσε να ακολουθήσει το ρυθμό της. Στο ίδιο διάστημα, ο Αραμπατζής έμενε απλός θεατής και το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου.

Τελικά αυτό ήρθε στο 50', πάλι με δημιουργία του Λεονάρντο. Αφού κοντρόλαρε ιδανικά την μπάλα, έκανε ένα σπριντ 30 μέτρων και έδωσε πάσα "πάρε-βάλε" στον Χοσέ Κάρλος, για να "κρεμάσει" τον Τσάβλινα. Ο Στάντφεστ προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά-ψαράκι, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει πιο εντυπωσιακό το γκολ.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν τρία λεπτά αργότερα. Ο Δέλλας έπεσε κάτω και για να κόψει την αντεπίθεση της Στουρμ απέκρουσε με τα χέρια σαν τερματοφύλακας, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κάπου εκεί ο Μανόλο Χιμένεθ έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Πέρασε τον νεαρό Μαυρουδή Μπουγαΐδη στο ματς για να καλύψει το κενό του Δέλλα, αλλά η έξοδος του Γκερέιρο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το κέντρο.

Έκρινε τότε ότι πρέπει να ρίξει στο ματς κεντρικό χαφ, αλλά αντί να αποσύρει τον Μπέλεκ ή τον Χοσέ Κάρλος, και οι δύο εκτός κλίματος, τράβηξε στον πάγκο τον καλύτερό του παίκτη, τον Λεονάρντο, τον μόνο που μπορούσε να βγάλει την ομάδα στην επίθεση. Η επιλογή του δεν άρεσε στους οπαδούς, με τον Ισπανό να αποδοκιμάζεται έντονα μόλις σηκώθηκε η ταμπέλα του τέταρτου διαιτητή, με το φωτισμένο νούμερο 9 να σηματοδοτεί την έξοδο του Λεονάρντο από το ματς.

Στη συνέχεια άλλαξε τρεις θέσεις στον Γκούντιονσεν, τον τράβηξε μακριά από την περιοχή και ουσιαστικά τον αχρήστευσε και αυτόν, τον μόνο παίκτη της ομάδας που θα μπορούσε να σκοράρει τη δεδομένη στιγμή. Ο Σεβιγιάνος όχι μόνο δεν θέλησε να ψάξει ένα δεύτερο γκολ για να σφραγίσει τη νίκη, αλλά έδειξε να... δοκιμάζει την ικανότητα της Στουρμ στο σκοράρισμα.

Αφού έχασε την πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία στο 80', η πρωταθλήτρια Αυστρίας έφτασε στην ισοφάριση στο 87', με τον δεξιό μπακ να σεντράρει και τον στόπερ Μπούργκσταλερ να πλασάρει ανενόχλητος μέσα από την περιοχή. Τότε και μόνο τότε ο Χιμένεθ αποφάσισε να επιτεθεί. Όχι πλέον ορθόδοξα και συγκροτημένα, όπως θα μπορούσε για 40 λεπτά με το σκορ στο 1-0, αλλά με "καμινάδες" και εκτεθειμένη την άμυνα. Έτσι, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο μεγάλος Μάριο Χάας, στα 37 του πια, αλλά χωρίς να έχει ξεχάσει την τέχνη του, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Αραμπατζή.

Η υπόθεση πρόκριση σίγουρα γίνεται πια πολύ δύσκολη, αφού η ΑΕΚ, χωρίς βαθμό, έχει να αντιμετωπίσει τη Λοκομοτίβ σε ΟΑΚΑ και Μόσχα, την Άντερλεχτ εντός έδρας και τη Στουρμ στο Γκρατς. Αλλά κυρίως, αυτό που μετρά είναι ότι ο "δικέφαλος" δείχνει να μην έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και βέβαια η πορεία του στο πρωτάθλημα κρίνεται αβέβαιη, αφού σε καμία περίπτωση το δυναμικό του δεν είναι καλύτερο, ούτε καν ισάξιο με το περσινό.

Το κλίμα ήταν βαρύ και με το τελευταίο σφύριγμα ο κόσμος ξέσπασε. Οργισμένοι οι οπαδοί αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα και κυρίως τον Χιμένεθ, ενώ κάποιοι πιο θερμόαιμοι επιχείρησαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Εμποδίστηκαν από τους υπόλοιπους, όμως αυτό δεν σταμάτησε και το έντονο γιουχάισμα. Οι φίλοι της ομάδας ζητούν την απόλυση ή την παραίτηση του Ισπανού εδώ και τώρα, καθώς τον θεωρούν βασικό υπεύθυνο για τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ΑΕΚ.

Αμέσως μετά, μερίδα οπαδών κατευθύνθηκε προς την έξοδο των αποδυτηρίων, περιμένοντας παίκτες και προπονητή να βγουν για να συνεχίσουν τις αποδοκιμασίες και να στήσουν λαϊκό δικαστήριο.

Το φιλμ του αγώνα

3' Σουτ του Γκουντγιόνσεν από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Τσάβλινα.
6' Από λάθος των Αυστριακών ο Μπέλεκ βγήκε μόνος απέναντι από την εστία του Τσάβλινα και πλάσαρε άουτ
8' Μαγική ενέργεια του Λεονάρντο από αριστερά που έκοψε στον Γκουντγιόνσεν, πλασέ του Ισλανδού και εξαιρετική απόκρουση του Τσάβλινα στην αριστερή γωνία
31' Ο Λαγός είδε την κίνηση του Κάρλος, ο Ισπανός σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μπούργκσταλερ
46' Ο Λεονάρντο έκανε άλλη μια εντυπωσιακή κίνηση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Τσάβλινα έπεσε στην κλειστή του γωνία και απέκρουσε
50' ΓΚΟΛ (1-0): Μετά από εκτέλεση κόρνερ των Αυστριακών, η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λεονάρντο βρήκε ιδανικά τον Κάρλος και αυτός "κρέμασε" τον Τσάβλινα. Ο Στάντφεστ προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, αλλά απλώς έστειλε την μπάλα πιο βαθιά στο τέρμα
53' ΚΟΚΚΙΝΗ: Χέρι έκανε ο Δέλλας για να σταματήσει την αντεπίθεση του Μπόντουρ και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα
61' Λάθος της άμυνας της ΑΕΚ, ο Σάμπιτς μπήκε στην περιοχή, όμως πριν σουτάρει τον έκοψε με προβολή ο Κάλα
67' Έντονες αποδοκιμασίες οπαδών της ΑΕΚ σε βάρος του Χιμένεθ για την αντικατάσταση του Λεονάρντο, που ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου
80' Αδράνεια στην άμυνα ο Μπόντουλ μπήκε στην περιοχή, αλλά εντελώς αμαρκάριστος σούταρε άουτ
83' Εκτέλεση κόρνερ του Ζόιμερ, ο Μπούργκσταλερ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Αραμπατζή
87' ΓΚΟΛ (1-1): Λάθος του Γκούντιονσεν που "πούλησε" την μπάλα, ο Σάμπιτς πέρασε στον Στάντφεστ και εκείνος γύρισε στον Μπούργκσταλερ για να ισοφαρίσει με ψύχραιμο πλασέ
92' ΓΚΟΛ (1-2): Ολική ανατροπή για τη Στουρμ. Η ΑΕΚ ανέβηκε για να σκοράρει, άφησε χώρος και ο Χάας με διαγώνιο αριστερό σουτ έδωσε το προβάδισμα στους Αυστριακούς.

ΣΚΟΡΕΡ: 50' Χοσέ Κάρλος - 87' Μπούργκσταλερ, 92' Xάας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λι Ουίλιαμς Πρόμπερτ (Αγγλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαγός, Κάλα - Μπούκβα, Χάας
ΚΟΚΚΙΝΗ: 53' Δέλλας (2η κιτρ.)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Κοντοές, Λαγός, Δέλλας, Κάλα, Βάργκας, Γκερέιρο (56' Μπουγαΐδης), Χοσέ Κάρλος, Γκουντγιόνσεν, Λεονάρντο (67 Κλωναρίδης), Μπέλεκ (78' Λυμπερόπουλος)
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Τσάβλινα, Ποπχάντζε, Στάντφεστ, Μπούργκσταλερ, Ντούντιτς, Βέμπερ, Στάνγκλ (56' Ζόιντελ), Κάιντς (73' Χάας), Βόλφ (40' Mπούκβα), Μπόντουλ, Σάμπιτς



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νέος διασυρμός της ΑΕΚ με ...ρεσιτάλ Χιμένεθ"

Leave a reply