[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
5 πρωτότυπες λύσεις σε συνηθισμένα προβλήματα υγείας
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Αν θέλετε να βγάλετε τα παυσίπονα από τη ζωή σας, οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα καθημερινά προβλήματα υγείας με ιδιαίτερους αλλά αποτελεσματικούς τρόπους.


Η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη για αρκετές ασθένειες και παθήσεις που δυστυχώς μπορεί να μας συμβούν, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα φάρμακα πρέπει να γίνουν «καραμέλες» για το παραμικρό που μπορεί να πάθουμε μέσα στη μέρα, όπως ένας ενοχλητικός πονοκέφαλος, ένας επίμονος λόξυγκας ή ένας έντονος πόνος στα πόδια.

Οι 5 εναλλακτικές λύσεις που σας προτείνουμε, θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ελαφρές παθήσεις που συμβαίνουν σε όλους μας συχνά χωρίς να καταφύγετε στα φάρμακα, και να ανακουφιστείτε άμεσα από τον πόνο.

Μολύβι για τον πονοκέφαλο
Αν νιώθετε στρεσαρισμένοι ή σε πίεση, σφίγγετε ασυναίσθητα το σαγόνι και τα δόντια σας. Η σύσφιξη αυτών των μυών προκαλεί έντονο πονοκέφαλο. Η λύση; Ένα μολύβι. Πάρτε ένα μολύβι και τοποθετήστε το σε κάθετη θέση ανάμεσα στα δόντια σας, χωρίς να το δαγκώσετε. Έτσι η ένταση θα φύγει αυτόματα από το σαγόνι και ο πονοκέφαλος θα περάσει.

Μπαλάκι του τένις για ανακούφιση των ποδιών
Μετά από μια μέρα πάνω στις γόβες σας, τα πόδια σας λογικά πρέπει να σας πεθαίνουν και το μόνο που θέλετε είναι κάποιον να σας κάνει μασάζ. Αν όμως αυτός ο κάποιος απουσιάζει ή μια επίσκεψη στον ειδικό δεν αποτελεί επιλογή, μπορείτε να βρείτε την ανακούφιση που χρειάζεστε σε μια μπάλα του τένις. Καθίστε ή μείνετε όρθιες και ακουμπήστε το γυμνό σας πόδι πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις, κουνώντας το μπροστά και πίσω με αργές κινήσεις. Έτσι οι μύες των ποδιών θα χαλαρώσουν αμέσως, χωρίς περαιτέρω κόπο.

Γιαούρτι για δροσερή αναπνοή
Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως το γιαούρτι περιέχει «καλά» βακτήρια που μπορούν να μειώσουν την άσχημη αναπνοή. Αυτά τα καλά βακτήρια πολεμούν τα «κακά» που προκαλούν τη δυσοσμία στο στόμα και θα σας χαρίσουν ευχάριστη και δροσερή αναπνοή.

Ζάχαρη κατά του λόξυγκα
Είστε έτοιμοι για μια παρουσίαση στη δουλειά όταν ξαφνικά σας πιάνει λόξυγκας. Μην πανικοβάλλεστε. Απλώς καταπιείτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ο λόξυγκας θα πάει περίπατο. Ο λόξυγκας δημιουργείται επειδή οι μύες του διαφράγματος δεν έχουν σταθεροποιηθεί. Η ζάχαρη ελέγχει τους μύες των νεύρων και δίνει εντολή στο διάφραγμα να γυρίσει στην κανονική του θέση.

Μουσική για σταθερή πίεση
Όταν σας ανεβαίνει η πίεση, βάλτε αμέσως να ακούσετε το είδος της μουσικής που πιστεύετε πως σας χαλαρώνει. Σύμφωνα με την έρευνα μιας ιατρικής ομάδας από το University of Florence της Ιταλίας, η ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής για μισή ώρα μπορεί να ρίξει την πίεση αυτόματα στα κανονικά της επίπεδα.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "5 πρωτότυπες λύσεις σε συνηθισμένα προβλήματα υγείας"

Leave a reply