[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τρισέ: «Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει»
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξη του στη γερμανική Bild υποστήριξε πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν έχει ακόμη τελειώσει. Λίγο πριν παραδώσει τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον Μάριο Ντράγκι εξέφρασε πάντως την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης να αποκαταστήσουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα υπό τον όρο ότι οι κανόνες της Συνθήκης Σταθερότητας θα εφαρμοσθούν πλήρως. Τόνισε όμως πως καθοριστικό ρόλο θα παίξει η άμεση ενεργοποίηση και εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μέσα στην εβδομάδα μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής.

Τέλος, επισήμανε πως η ΕΚΤ θα παρακολουθεί προσεκτικά την πρόοδο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που θα λαμβάνουν οι κυβερνήσεις υπογραμμίζοντας πως «ήλθε πλέον ο καιρός για δράση».

Σε άλλη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» έκανε απολογισμό στο έργο του και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μάλιστα υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του να αγοράζει ομόλογα προβληματικών χωρών, δηλώνοντας στη γαλλική εφημερίδα πως η πολιτική της ΕΚΤ μπορεί να έμοιαζε τολμηρή για τη Γερμανία, αλλά έμοιαζε ελάχιστα τολμηρή για άλλες χώρες.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τρισέ: «Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει»"

Leave a reply