[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυτοκάθαρση για γέλια
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Αθώες και οι έξι ομάδες από το τελευταίο κύμα των πειθαρχικών διώξεων για τα «στημένα» παιχνίδια. Συνολικά, από τις 21 ομάδες που κάθισαν στο σκαμνί, 15 αθωώθηκαν, μόλις τρεις υποβιβάστηκαν και σε άλλες τρεις αφαιρέθηκαν βαθμοί. Μέσα σε όλη την κωμωδία, ξεκινάει η Β' Εθνική με 10 ομάδες, ενώ περιμένει άλλες 8!

Καβάλα και Βόλος, δύο από τις έξι όλες κι όλες ομάδες που τιμωρήθηκαν. Ολες οι άλλες «αποδείχθηκε» ότι ήταν πεντακάθαρες... Καβάλα και Βόλος, δύο από τις έξι όλες κι όλες ομάδες που τιμωρήθηκαν. Ολες οι άλλες «αποδείχθηκε» ότι ήταν πεντακάθαρες... Η τελευταία πράξη της περίφημης αυτοκάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν αφήνει απολύτως καμία αμφιβολία για το γελοίον του πράγματος: και οι έξι ομάδες που συμπεριελήφθησαν στο τρίτο και τελευταίο «κύμα» των πειθαρχικών διώξεων, αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League, με τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς να έχουν ξεκαθαρίσει ανεπισήμως από την περασμένη εβδομάδα ότι, από τη στιγμή που το σύνολο των προσφυγών τους κατέληξε στα σκουπίδια, δεν είναι διατεθειμένοι να εφεσιβάλουν άλλη υπόθεση!

Ο επίλογος, βεβαίως, ήταν αντάξιος του όλου σεναρίου. Συνολικά 21 ομάδες «κάθισαν στο σκαμνί», αντιμετωπίζοντας κατηγορίες περί εμπλοκής τους στη νέα «παράγκα», και μονάχα έξι εξ αυτών τιμωρήθηκαν. Τα δικαιοδοτικά όργανα αποφάσισαν τον υποβιβασμό της Ηλιούπολης, του Αγροτικού Αστέρα (εκκρεμεί η ετυμηγορία της Εφέσεων) και του Ιωνικού, με την ομάδα της Νίκαιας να έχει πάρει ούτως ή άλλως το δρόμο για την αμέσως κατώτερη κατηγορία, λόγω του σκανδάλου με τις πλαστές ενημερότητες. Επιπλέον, ποινές αφαίρεσης βαθμών επιβλήθηκαν στον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και την Παναχαϊκή, με την ομάδα της Πάτρας να κρίνεται ένοχη για απόπειρα δωροδοκίας εν αγνοία του προέδρου της.

Για την ιστορία, η Πειθαρχική της Football League απάλλαξε χθες τον Εθνικό Αστέρα, τον Πιερικό, την Αναγέννηση Επανομής, τον Εθνικό Φιλιππιάδας, τη Δόξα Κρανούλας και τον Αετό Σκύδρας. Για τις δύο τελευταίες ομάδες υπάρχει ακόμα «ανοιχτή» η έφεση κατά της αθωωτικής γι' αυτές απόφασης, για την υπόθεση της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Στη σέντρα

Μέσα σε όλα αυτά, το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ξεκινάει το προσεχές Σαββατοκύριακο, με τη διοργανώτρια αρχή να ξεπερνάει ακόμη και τη Σούπερ Λίγκα και να ορίζει μόλις τις πέντε από τις συνολικά εννέα αναμετρήσεις! Δεν θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια της Λάρισας και του Πανσερραϊκού, καθώς έχουν προσφύγει κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας να μην τους συμπεριλάβει στο πρωτάθλημα. Υπάρχει, ακόμη, το ζήτημα του Αγροτικού Αστέρα, ενώ ο Φωκικός και η Επανομή δεν έχουν μετατραπεί ακόμα από ΤΑΠ σε ΠΑΕ. Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 28/10: Καλλιθέα - Διαγόρας, Κυριακή 30/10: Παναχαϊκή - Πλατανιάς Χανίων, Βέροια - Βύζας Μεγάρων, Θρασύβουλος - Αναγέννηση Γιαννιτσών, Δευτέρα 31/10: Πανθρακικός - Καλλονή.

**Νέα επίθεση εναντίον της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ εξαπέλυσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση ότι μέχρι τη 19η Νοεμβρίου 2011 και εάν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα λάβει οποιαδήποτε βλαπτική απόφαση για τα συμφέροντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Απορούμε και αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν η Σούπερ Λίγκα στην ιστοσελίδα της να ανακοινώνει πίνακα ομάδων με τα αντίστοιχα εμβλήματα αυτών, στον οποίο να μη συμπεριλαμβάνεται η ομάδα μας. Επιπλέον, πώς είναι δυνατόν η ΕΠΟ να επιτρέπει μόνο στον Λεβαδειακό και στη Δόξα Δράμας παράταση μετεγγραφών μέχρι τις 7 Νοεμβρίου και να μην ισχύει το ίδιο και για τον Ολυμπιακό Βόλου».



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυτοκάθαρση για γέλια"

Leave a reply