[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ένα μπράβο στον «πολίτη» μου.
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Πολλές φορές σε έχω κράξει. Σήμερα όμως, όχι. Να σε συγχαρώ θέλω «πολίτη» μου, για όλα αυτά που έκανες χθες. Σταμάτησες τις παρελάσεις σε πολλές, αν όχι σε όλες τις μεγάλες πόλεις αυτής εδώ της επαρχίας. Γιατί τώρα, δεν ξέρω αν ενημερώθηκες, είμαστε και με τη βούλα επαρχία της… Ευρώπης. Σου γράφω αυτά τα λίγα λόγια για να σου πω κατ’ αρχήν, μην έχεις τύψεις. Δεν αμαύρωσες καμία μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για να μείνεις εσύ ελεύθερος. Γι ‘ αυτό το έκαναν, για να σου χαρίσουν το δικαίωμα να σταματήσεις όποτε εσύ κρίνεις σωστό οποιαδήποτε παρέλαση αλλά και να ρίξεις οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Πρέπει να μάθεις «πολίτη» μου πως τότε, στις 28-10-1941, κάτι ανάπηροι από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο μαζί με κάτι νεολαίους, βγήκαν στους δρόμους και αποφάσισαν να κάνουν γιορτή την απαρχή του πολέμου. Έφαγαν κάτι μπιστολιές, σκοτώθηκαν και μερικοί, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Η εξουσία της εποχής δεν το ήθελε αυτό και προσπάθησε να το αλλάξει. Ήθελαν να γιορτάζουμε όπως και οι υπόλοιπες χώρες, το τέλος του πολέμου. Αλλά αυτοί οι Έλληνες δεν καταλάβαιναν τίποτε. Όπως ακριβώς έκανες και εσύ χθες. Μπράβο σου, και δεν στο είχα να σου πω την αλήθεια.

Εγώ «πολίτη» μου, γνωρίζω πως ό,τι έκανες, το έκανες από μόνος σου. Δεν χρειάζεσαι το καπέλωμα κανενός προκειμένου να διαμαρτυρηθείς, αφού τα τελευταία δύο χρόνια, έχεις ανέβει επίπεδο. Οι πολιτικοί του tutto logo μαζί με τα κονδυλοφόρα παπαγαλάκια τους, αυτοί που είπαμε πως είναι οι «καθοδηγητές» σου, σου λένε το αντίθετο γιατί θέλουν να μειώσουν τη δύναμή σου και να σε κάνουν να πιστέψεις πως είσαι λίγος αριθμητικά. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και στις διαδηλώσεις που σου λένε πως αυτοί που πετούν πέτρες και μολότοφ, είναι κάτι «κωλόπαιδα αναρχικοί» που τους αποκαλούν «μπαχαλάκιδες.»Την επόμενη φορά που θα γίνουν επεισόδια, να πας λίγο πιο κοντά και θα παρατηρήσεις πως υπάρχουν και κάποιοι πενηντάρηδες, τριαντάρηδες, σαραντάρηδες, που δεν φορούν κουκούλα και πετούν ότι βρίσκουν μπροστά τους, αφού ότι ήταν να χάσουν το έχασαν. Θέλουν να σε πείσουν πως η έννοια του «κοινωνικού αυτοματισμού» υπάρχει μόνο σε ότι αφορά την υπακοή και όχι σε ότι αφορά την αντίσταση.

Όλοι αυτοί χθες που πήγαν στην παρέλαση δεν ήταν κουκουλοφόροι. Ήταν καθημερινοί άνθρωποι σαν και εσένα «πολίτη» μου που τους έχει κάνει προσωρινή κατάληψη η απόγνωση. Αυτοί που πέταξαν το φόβο στα μούτρα της κυβέρνησης και τόλμησαν ακόμα και μπουνιά σε βουλευτή να ρίξουν. Έκαναν κατάληψη στην εξέδρα των «επισήμων» λέγοντάς τους πως πρέπει να φύγουν επειδή επίσημος είναι μόνο ο λαός και κανένας άλλος. Μέχρι και ο παππούλης έφυγε. Έφυγε γιατί είναι λέει μεγάλος πατριώτης και δεν αντέχει να βλέπει αυτά τα έκτροπα που αμαυρώνουν τη μνήμη των αγωνιστών. Πολέμησε και αυτός λέει τότε. Να του θυμίσεις την επόμενη φορά «πολίτη» μου πως και ο Τσολάκογλου πολέμησε και μάλιστα με επιτυχία. Να σου θυμίσω πάλι, πως όλο αυτό το διάστημα που η Ελλάδα ξεπουλιέται και βρίσκεται υπό κατοχή βρίσκεται κρυμμένος στο μέγαρό του και βγαίνει που και που να μας «πει καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα» προσθέτοντας μερικά λεπτά στα δελτία ειδήσεων, τώρα που δεν έχουν και διαφημίσεις.

Καλά τα πας «πολίτη» μου. Μην σταματάς. Μην μασάς από τα ψέμματα που σου λένε οι «καθοδηγητές» σου. Βάλε τους στην άκρη, οργανώσου με τον απέναντι και τον δίπλα γείτονα. Μίλησέ του και θα δεις πόσα κοινά έχετε, πέρα από κόμματα και μαλακίες. Σταμάτα την αντίσταση! Κάνε το πρώτο βήμα για την επανάσταση. Ξεκίνα την εξέγερση!!!



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ένα μπράβο στον «πολίτη» μου."

Leave a reply