[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών για τα επεισόδια στις παρελάσεις
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ανάμεικτη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης στα σημερινά επεισόδια που έγιναν στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα κόμματα της Αριστεράς -με εξαίρεση τη Δημοκρατική Αριστερά- μίλησαν για δικαιολογημένη αντίδραση, ενώ ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία καταδίκασαν τα έκτροπα. Την παραίτηση Παπουτσή ζήτησε ο κ. Καρατζαφέρης.

KKE

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος τόνισε ότι στις σημερινές παρελάσεις «καταδείχθηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική» και ζήτησε «λαϊκή συμμαχία» για την αντεπίθεση και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Το ΚΚΕ μίλησε για αποκλεισμό σχολείων που είχαν κινητοποιηθεί κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, και χαρακτήρισε «δευτερεύoν ζήτημα» το ότι δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε λέγοντας ότι «οι αγώνες του λαού τιμώνται από τον ίδιο το λαό, καθώς αγωνίζεται για το δίκιο του».

ΛΑΟΣ

Με ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και την ματαίωση της παρέλασης, ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά των "γνωστών αριστεριστών" τους οποίους κατηγορεί για προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος:

«Καλείται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στο έθνος. Η διασάλευση του νόμου και της τάξης μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα από αυτά τα οποία απεδέχθη η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες. Προφανώς ο κ. Παπουτσής δεν έχει καμία θέση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την στιγμή που δεν μπόρεσε να προστατεύσει την εύρυθμη διεξαγωγή των παρελάσεων» τονίζει ο ΛΑΟΣ και προσθέτει:

«Η λοιδορία προς το πρόσωπο του ΠτΔ από τους γνωστούς αριστεριστές είναι μέρος του σχεδίου της ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Ο ΛΑΟΣ θα προστατεύσει με όλες του τις δυνάμεις τη χώρα, από την προσπάθεια κάποιων να τη ρίξουν στο χάος».

Συνασπισμός

Με τη φράση «σήμερα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις είδαμε έναν περήφανο λαό που ήταν αντάξιος των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας», ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την υποστήριξη του κόμματός του στις διαμαρτυρίες που έγιναν κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, υποστηρίζοντας ότι απετέλεσαν τον «καλύτερο φόρο τιμής» στην επέτειο.

Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δεν θέλει να αποδοκιμάσει το σύνθημα «Παπούλια, προδότη, παραιτήσου», λέγοντας ότι οι διαμαρτυρόμενοι «ήθελαν να μπει τέλος στον κατήφορο της χώρας" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "έχει σπείρει ανέμους και θερίζει θύελες».

Δημοκρατική Αριστερά

Για δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών και δημοκρατικό δικαίωμα στις διαληλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής μιλά η Δημοκρατική Αριστερά, ωστόσο υπογραμμίζει ότι αυτό «είναι διαφορετικό από το να εμποδίζεται η παρέλαση, η οποία αναφέρεται στην τιμή και στη μνήμη του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού. Είναι ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας, αλλά και προσβάλουν μια σημαντική μέρα όπως η σημερινή που συμβολίζει το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα.»

Δημοκρατική Συμμαχία

«Εάν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, τούτο τουλάχιστον κάνε, μην την εξεφτελίζεις» είπε η κ. Μπακογιάννη παραφράζοντας απόσπασμα από το ποίημα «Όσο μπορείς».



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών για τα επεισόδια στις παρελάσεις"

Leave a reply