[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στις 25 Νοεμβρίου οι αναλογιστικές μελέτες για επικουρικές-εφάπαξ
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Στις 25 Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν στο υπουργείο Εργασίας οι αναλογιστικές μελέτες για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ των ασφαλιστικών Ταμείων.

Στις 25 Νοεμβρίου οι αναλογιστικές μελέτες για επικουρικές-εφάπαξ
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, μέσω του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οπότε και θα κριθεί αν θα απαιτηθούν νέες διορθωτικές ρυθμίσεις.
Από την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα υπάρξουν με νέο νόμο παρεμβάσεις στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ σε Ταμεία για τα οποία οι αναλογιστικές μελέτες θα διαπιστώνουν πρόβλημα βιωσιμότητας.
Τις επόμενες μέρες εξάλλου, αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, δεν έχουν ορισθεί ακόμη οι ημερομηνίες των συναντήσεων, θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα εξετασθούν τα οικονομικά δεδομένα των Ταμείων σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα απέναντι στους δανειστές.
Ήδη, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ο νέος προϋπολογισμός θα προβλέπει μείωση της επιχορήγησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η αύξηση της ανεργίας έχει προκαλέσει απώλειες, κυρίως για το ΙΚΑ, της τάξης των 300 εκατ. ευρώ ετησίως.
Με βάση το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2012, το νέο έτος θα δοθούν 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα για την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη (15,9 δισ. ευρώ από 17,4 δισ. ευρώ) και μειωμένες κατά 1,4 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία (13,4 από 14,8 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΟΑΕΔ).


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στις 25 Νοεμβρίου οι αναλογιστικές μελέτες για επικουρικές-εφάπαξ"

Leave a reply