[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χρειαζόμαστε έναν… Γκάι Φοκς
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Την ιστορική φυσιογνωμία του Γκάι Φοκς, τη γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την κινηματογραφική ταινία «V for Vendetta». Έκτοτε, οι τόσο χαρακτηριστικές μάσκες του πρωταγωνιστή, έγιναν συνώνυμο της διαρκούς επανάστασης, και χρησιμοποιούνται μέχρι τις μέρες μας από τους αληθινά «αγανακτισμένους» σε όλο τον κόσμο.

Υπό μια έννοια λοιπόν, μπορεί ο Γκάι Φοκς να μην κατάφερε να ανατινάξει το Βρετανικό Κοινοβούλιο, όπως ήλπιζαν εκείνος και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στη Συνωμοσία της Πυρίτιδας, στις 5 Νοεμβρίου του 1605, η ανάμνηση μιας απόπειρας που θα άλλαζε εκείνον τον κόσμο όμως, κατάφερε να διασωθεί ως τις μέρες μας. Και να ταυτιστεί περίπου, με την ανάγκη των κοινωνιών κάθε εποχής να επαναστατήσουν. Να τινάξουν στον αέρα τα κακώς κείμενα της εκάστοτε εξουσίας.

Γι’ αυτό και ένας Γκάι Φοκς, θα ήταν εξαιρετικά επίκαιρος και χρήσιμος σήμερα. Στην εποχή του μεγάλου αποπροσανατολισμού. Όπου γύρω μας καταρρέουν αξίες και δεδομένα δεκαετιών, όχι επειδή έχουμε επαναστατήσει, αλλά επειδή αδυνατούμε να κρατήσουμε όρθια την αξιοπρέπειά μας.

Η «Vendetta» με μια εξουσία που πήρε διαζύγιο διαρκείας από τους πολίτες της, άλλωστε, είναι ηθική υποχρέωση κάθε γενιάς. Για να διασφαλίσει μια ευκαιρία σε ένα καλύτερο μέλλον. Για εκείνη, και τις επόμενες γενιές.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χρειαζόμαστε έναν… Γκάι Φοκς"

Leave a reply