[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έρχεται σκληρή λιτότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Τουλάχιστον μια δεκαετία θα διαρκέσει η σκληρή λιτότητα που επιφυλάσσει στους Έλληνες το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών έχει κάθε λόγο να προβληματίζεται για το... 100άρι που πρέπει να τρέξει τις επόμενες ημέρες, πριν φτάσει στη αφετηρία για τον... μαραθώνιο των επόμενων δέκα χρόνων.

Τη Τετάρτη, οπότε εκτός δραματικού απροόπτου η κυβέρνηση συνεργασίας θα λάβει τη ψήφο εμπιστοσύνης, εξαντλείται και η περίοδος χάριτος που έδωσαν οι Κοινοτικοί και η Τρόικα. Έτσι από τη Πέμπτη αναμένεται το «ξεσκόνισμα» του τεχνικού κλιμακίου, πριν την άφιξη του κ. Τόμσεν και της παρέας του, με φόντο την εκταμίευση της 6ης δόσης, για την οποία ήδη παίζεται χοντρό πολιτικό παιχνίδι μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας ή μάλλον μεταξύ Βρυξελλών και Λεωφόρου Συγγρού.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο πρέπει να παίζει σε πολλά πεδία, αρχής γενομένης από τις επαφές με τις τράπεζες για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, για το οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Ινστιτούτου Τραπεζών Τσαρλς Νταλλάρα. Στο δημοσιονομικό πεδίο, αναμφίβολα η προσοχή στρέφεται στον Προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή τη Παρασκευή και όχι τη Δευτέρα, γεγονός που σχετίζεται με τη προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την 6η δόση, προς αποφυγήν... ατυχήματος.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ο υπουργός Οικονομικών είχε μια ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Όλι Ρεν και το επιτελείο του ΔΝΤ, αφού αφενός οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι μπορούν να συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο EUROGROUP τη Παρασκευή, προκειμένου να ανάψουν πράσινο φως για την 6η δόση, ενώ το ΔΝΤ έχει ενημερώσει την Αθήνα ότι μπορεί να συνεδριάσει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου εφόσον έχουν συντρέξει οι αναγκαίες προϋποθέσεις, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έρχεται σκληρή λιτότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια"

Leave a reply