[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΟΗΕ: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Κάλεσε τη χώρα να σταματήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων


ΟΗΕ: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία


Ο συριακός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη συνεχιζόμενη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, επισημαίνει σε έκθεσή της ανεξάρτητη επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών. Η επιτροπή κάνει λόγο για φόνους, βασανιστήρια και σεξουαλικές επιθέσεις κατά των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ φέρει ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα.

Η επιτροπή, που πήρε συνεντεύξεις από 223 θύματα και μάρτυρες, περιλαμβανομένων και λιποτακτών, κάλεσε τη Συρία να σταματήσει τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να απελευθερώσει τους κρατούμενους που συνελήφθησαν μαζικά και να επιτρέψει στα μέσα ενημέρωσης, στους εργαζομένους σε υπηρεσίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και στους παρατηρητές να έχουν πρόσβαση στη χώρα.

Αυτές οι μαρτυρίες δείχνουν ότι έχουν διαπραχθεί «συνοπτικές εκτελέσεις, αυθαίρετες συλλήψεις, εξαφανίσεις, βασανιστήρια, μερικά εκ των οποίων αφορούν σεξουαλική βία, καθώς και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών» σημειώνεται στην έκθεση.

«Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Επιτροπή δείχνουν ότι αυτές οι κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπράχθηκαν από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας, από την αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας το Μάρτιο του 2011» αναφέρει η έκθεση που αριθμεί 40 σελίδες.

Η επιτροπή του ΟΗΕ απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει άμεσα τέλος και να δεσμευθεί να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΟΗΕ: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία"

Leave a reply