[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σάντος: Δεν μας απασχολεί το αήττητο σερί
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Καθόλου δεν σκέφτεται το αήττητο σερί των 15 αγώνων ο προπονητής της Εθνικής Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός κόουτς τόνισε ότι μόνος του στόχος είναι να ετοιμάσει την ομάδα για το EURO 2012, ενώ υποστήριξε ότι η πληθώρα επιλογών του προκαλεί έναν κάθε άλλο παρά δυσάρεστο προβληματισμό. Πλέον, ο ίδιος και οι παίκτες του σκέφτονται μόνο την προετοιμασία ενόψει του EURO, η οποία ξεκινά την Παρασκευή (21:45, Mega) με το ματς κόντρα στη Ρωσία.

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο: να προκριθούμε στην τελική φάση του EURO 2012. Είμαστε σε εξαιρετική ψυχολογική κατάσταση και τώρα ανοίγει ένας άλλος κύκλος, αυτός της προετοιμασίας. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμη όταν φτάσουν τα επίσημα παιχνίδια. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα έτσι ώστε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο σαν ομάδα. Έχω πει ήδη στους παίκτες μου τι πρέπει να κάνουμε αμυντικά και επιθετικά αλλά και στις μεταβιβάσεις. Θα δουλέψουμε πολύ στις προπονήσεις, θα τα δούμε και στα φιλικά. Είπα στους ποδοσφαιριστές μου πως δεν με ενδιαφέρει να γίνουν λάθη, θα γίνουν λάθη και θα τα διορθώσουμε. Η ομάδα μπορεί να ωριμάσει μόνο μέσα από τα λάθη", τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Σάντος.

Ο Πορτογάλος κόουτς χαρακτήρισε ως κλειδί της επιτυχίας το καλό κλίμα, καθώς η Εθνική δεν είναι πια κλειστό κλαμπ και πρόσθεσε: "Είναι ευχάριστος πονοκέφαλος οι πολλές επιλογές και ότι έχω να διαλέξω ανάμεσα σε πολλούς παίκτες. Κάποιοι θα πρέπει να μείνουν έξω από την τελική λίστα. Μπορεί κάποιοι να απογοητευτούν, αλλά θα ξέρουν ότι ο προπονητής του πήρε την απόφαση καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια. Έχω αποδείξει ότι οι κλήσεις μου είναι πάντα συνειδητές και γίνονται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας".

Η Ελλάδα τρέχει ένα αήττητο σερί 15 αγώνων με τον Σάντος στον πάγκο, αλλά αυτό ελάχιστα απασχολείτ την ομάδα: "Για να κρατήσουμε το αήττητο θα μπορούσαμε να παίξουμε με ομάδες τύπου Λίχτενσταϊν ή Λουξεμβούργου. Εμείς επιλέξαμε την Ρωσία ενώ το δεύτερο φιλικό δεν κύλησε όπως θα θέλαμε αναφορικά με τον αντίπαλο (σ.σ. γίνονταν συζητήσεις με τη Γαλλία πριν στραφεί η ΕΠΟ στη λύση της Ρουμανίας). Αναζητούσαμε κάποιον που να έχει προκριθεί στο EURO ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες την τελική φάση".

Με βασικό Χολέμπας

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής θα κάνει ο Χοσέ Χολέμπας. Ο παίκτης του Ολυμπιακού θα χρησιμοποιηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ οι υπόλοιποι της ενδεκάδας αναμένεται να είναι οι Τζόρβας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβρ.Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σάντος: Δεν μας απασχολεί το αήττητο σερί"

Leave a reply