[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Πριν λίγες ημέρες το Forbes είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο, το οποίο δήθεν μεταξύ σοβαρού και αστείου περιγράφει πως καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν μια στρατιωτική δικτατορία. Το συγκεκριμένο εφιαλτικό σενάριο μεταδίδεται όλο και πιο συχνά ως φήμη ή ράδιο αρβύλα. Από περιοδικά και εφημερίδες άλλων χωρών, μέχρι και από Ευρωπαίους ηγέτες, με τρόπο αινιγματικό. Οι οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται ως τώρα, δεν γίνεται να προχωρήσουν μακροπρόθεσμα. Όχι με συνεχείς αντιδράσεις του λαού, που πρέπει να καταπνίξουν. Σε όποια χώρα εφαρμόστηκε νεοφιλελεύθερη πολιτική, ο αυταρχισμός της εξουσίας συνδυάστηκε με στρατιωτική δικτατορία.

Ο φόβος έχει διαχυθεί προσεκτικά και κάποιοι αντιλαμβάνονται πως αν το ντόμινο της οικονομικής κατάρρευσης πέσει σε όλη την Ευρώπη, η αστική δημοκρατία δεν θα επαρκεί για να ελέγξουν τα πλήθη των πεινασμένων και των απογοητευμένων. Για τις ελίτ η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πιο…(απο)φασιστικά μέσα. Επίσης, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη έχει αποκτήσει ορατότητα ακόμη και στους πιο “αθώους”. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, το ΛΑΟΣ, ενώ ψήφισε το μνημόνιο (και όχι μόνο) τώρα δίνει βάση στην “εθνική” υπόσταση, προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους. Κι ας είναι το κόμμα της κωλοτούμπας, προτείνει συνεχώς την -δήθεν- λύση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, προκειμένου να φάει ένα κομμάτι της πίτας.

Οι “εθνικόφρονες” εύκολα μπορούν να πείσουν πως παλεύουν εναντίον της σύγχρονης κατοχής για την ελευθερία της Ελλάδος. Επίσης η ΝΔ, έχει αυξήσει τα ποσοστά της και επισήμως δεν έχει αποκλείσει συμμαχία με το ΛΑΟΣ. Μια ενωμένη δεξιά λοιπόν. Προσθέστε και το ανέκδοτο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και συμπληρώνεται η εικόνα. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά από μια πιθανή κατάρρευση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της Παρασκευής, μπορεί να μπει στο περιθώριο ή να μιλήσουν τα πιο δεξιόστροφα μέλη του. Η Αριστερά ακόμη μια φορά είναι κατώτερη των περιστάσεων, αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις δογματικά και καθεστωτικά.

Ειδικά αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ ή την αποπέμψουν από την Ε.Ε για παραδειγματισμό, θα οδηγηθεί στην απόλυτη φτώχεια σε όλους τους τομείς. Σε μια τέτοια κατάσταση, φανταστείτε τι έχει να γίνει, με τον οποιονδήποτε (εν δυνάμει) από εμάς να είναι απελπισμένος. Η πείνα μπορεί να φέρει τρομακτικές παρενέργειες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν για να θέσουν την χώρα σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” και να επιβάλουν στρατιωτικό νόμο. Η δικτατορία θα είναι γεγονός και η ευρωπαϊκή προοπτική όνειρο από τα παλιά.

Το εσωτερικό θα είναι καμένη γη και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι πολλαπλοί. Μας τρομοκρατούν για εκτροπή πολιτεύματος, αλλά την έχουν προετοιμάσει μεθοδικά. Παιχνίδια με τις ψυχές των λαών.

ΥΓ.Τυχαία η χθεσινή αλλαγή της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων;


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;"

Leave a reply