[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μπαράκ Ομπάμα: Η Κίνα να ανατιμήσει το νόμισμά της
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το Πεκίνο θα πιεστεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις του


Μπαράκ Ομπάμα: Η Κίνα να ανατιμήσει το νόμισμά της

Η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη σε ό,τι αφορά το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δήλωσε χθες Κυριακή στη Χαβάη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα διαβουλευθεί με τους ομολόγους του της Κίνας και της Ρωσίας ώστε να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Ισλαμική Δημοκρατία.

«Θα διαβουλευθούμε μαζί τους πολύ προσεκτικά τις επόμενες εβδομάδες για να εξετάσουμε ποιες άλλες δυνατότητες είναι διαθέσιμες σε εμάς», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας
Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στην διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τους Χου Τζιντάο και Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ομπάμα επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της επίλυσης του προβλήματος με το Ιράν δια της διπλωματικής οδού αλλά «δεν αφαιρεί οποιαδήποτε επιλογή από το τραπέζι».

Τόσο ο Κινέζος όσο και ο Ρώσος πρόεδρος έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στην επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στο Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε επίσης την Κίνα να επιτρέψει την ταχύτερη ανατίμηση του νομίσματός της και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα πιέσει το Πεκίνο να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά το διμερές και διεθνές εμπόριο.

«Προτιθέμεθα να συνεχίσουμε να έχουμε τη σταθερή θέση πως η Κίνα πρέπει να ενεργεί με τους ίδιους κανόνες όπως και όλοι οι άλλοι», είπε ο Ομπάμα. Είπε ακόμη πως οι «περισσότεροι» οικονομολόγοι θεωρούν πως το νόμισμα της
Κίνας είναι υποτιμημένο κατά 20-25%.

Αν και η αξία του κινεζικού νομίσματος έχει αυξηθεί κατά τι εφέτος, πρέπει να ανέβει περαιτέρω και ταχύτερα, πρόσθεσε, αφού «αυτό δεν επαρκεί».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι είχε μια «ειλικρινή και στέρεη» συζήτηση με τον γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί όσον αφορά την υποστήριξη της Γαλλίας στην εισδοχή της Παλαιστίνης ως κράτους στην Unesco.

Ο Ομπάμα δήλωσε «απογοητευμένος» από την απόφαση του Παρισιού για το ζήτημα, θυμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον διέκοψε εξαιτίας της αναγνώρισης της Παλαιστίνης την καταβολή της αμερικανικής συνεισφοράς στις δαπάνες της οργάνωσης αυτής των Ηνωμένων Εθνών για την παιδεία, την επιστήμη και τον πολιτισμό.

Πηγη




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μπαράκ Ομπάμα: Η Κίνα να ανατιμήσει το νόμισμά της"

Leave a reply