[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Κύπρος μετατρέπεται όντως σε Κατάρ
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Σε «μάννα εξ ουρανού» εξελίσσεται για την Κύπρο το κοίτασμα στο οικόπεδο 12, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς της Νoble Εnergy, το κοίτασμα υπολογίζεται σε 10 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Αυτά σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μετρήσεις που έχουν γίνει πολύ κοντά στον φλοιό του κοιτάσματος, ενώ θα ακολουθήσουν νέες μετρήσεις τις αμέσως επόμενες μέρες όταν ολοκληρωθεί η γεώτρηση και θα γίνουν συμπληρωματικές μετρήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι εργασίες στην πλατφόρμας «Όμηρος» θα ολοκληρωθούν στις 16 Νοεμβρίου και στις 18 Νοεμβρίου, ακριβώς δύο μήνες μετά την αγκυροβόληση στο «Οικόπεδο 12». Από εκεί η πλατφόρμα θα μετακινηθεί προς την ΑΟΖ του Ισραήλ για να πραγματοποιήσει νέες έρευνες.

Η Νoble Energy δέχεται πιέσεις από το Ισραήλ προκειμένου να ολοκληρώσει τις γεωτρήσεις στο Ταμάρ για να αρχίσει έγκαιρα η εκμετάλλευση.

Χθες η Νoble και η Delek, ανακοίνωσαν προκαταρκτικά αποτελέσματα γεώτρησης στο οικόπεδο «Dolphin 1», το οποίο βρίσκεται δυτικά της Χάϊφα ενώ επίκειται δοκιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο «Σάρα και Μάρα».

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως το κοίτασμα στην «Αφροδίτη» το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει βρεθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, ξεπερνώντας μέχρι και το κοίτασμα «Ταμάρ».



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Κύπρος μετατρέπεται όντως σε Κατάρ"

Leave a reply