[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βρίζει την ΕΕ και απειλεί την Κύπρο ο Γκιουλ!
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

«Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μια μισή προεδρία!»


"Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο μισό του έτους 2012.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ακσάμ", ο κ. Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, έκανε δηλώσεις, μεταξύ άλλων, και για την Κύπρο και την ΕΕ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι "η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί την κρίση στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν προκαλεί στην ΕΕ έναν εφησυχασμό από πλευράς στρατηγικής, με αποτέλεσμα να παγώνουν και αυτοί τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων;", ο Γκιουλ είπε "έχετε δίκιο" και πρόσθεσε: "Στις επαφές που έχουμε με τις χώρες της ΕΕ λέμε ότι η ένταξη είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά υπόθεση τιμής για σας. Θα κάνουμε αισθητή την πίεσή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν ανοίγει κανένα κεφάλαιο. Εμείς λέμε ότι αυτό συνιστά για λογαριασμό της ΕΕ απώλεια κύρους".

Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλ, "το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε... Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η άθλια Ένωση (ΕΕ) θα έχει μία μισή προεδρία".

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια στάση διαμαρτυρίας από την πλευρά της Άγκυρας, κατά την κυπριακή προεδρία, ο Γκιουλ είπε ότι "τόσο ο υπουργός Εξωτερικών όσο και η κυβέρνηση έχουν κάνει τις αναγκαίες δηλώσεις. Εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, δεν θα λάβουμε μέρος στις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι".

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βρίζει την ΕΕ και απειλεί την Κύπρο ο Γκιουλ!"

Leave a reply