[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
FT: Η ελληνική αναδιάρθρωση ως πρότυπο και για τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Σε άρθρο των Financial Times αναφέρεται πως η συμφωνία για το ελληνικό PSI θα αποτελέσει το πρότυπο και για υπόλοιπες συμφωνίες αναδιάρθρωσης, υποδεικνύοντας πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι μόνο η αρχή.

Οι τράπεζες ενδιαφέρονται να θέσουν τους όρους πάνω στους οποίους θα δημιουργηθεί το μοντέλο και άλλων αναδιαρθρώσεων και αυτό κάνει τις διαπραγματεύσεις πολύ σημαντικές.

Η εφημερίδα αναφέρει πως το IIF απαιτεί την αλλαγή του δικαίου που ρυθμίζει ομόλογα που θα συμμετέχουν στο PSI από το ελληνικό στο αγγλικό ώστε, μεταξύ άλλων, να εμποδιστεί μία πιθανή νέα αναδιάρθρωση στο μέλλον.

Οι Financial Times υποστηρίζουν ότι ακόμη και οι ελληνικές τράπεζες έχουν δηλώσει την προτίμηση τους στην πρόταση του IIF.

Αν όντως ισχύουν τα όσα αναφέρουν οι Financial Times αυτομάτως συνεπάγεται ότι οι ίδιες οι ελληνικές τράπεζες στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν κοντόφθαλμα τα συμφέροντα τους στηρίζουν μία καταστροφική για την Ελλάδα πρόταση , αλλά μεσομακροπρόθεσμα και κατά των ίδιων των συμφερόντων τους.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, το IIF ζητά να εγκριθεί όρος που θα συνδέει τις εγγυήσεις που θα παράσχει η ελληνική κυβέρνηση με την αύξηση του ΑΕΠ έτσι ώστε τα οφέλη από την επίτευξη της όποιας οικονομικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας να μοιράζονται με τις τράπεζες ….

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "FT: Η ελληνική αναδιάρθρωση ως πρότυπο και για τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις"

Leave a reply