[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
F.Times για κυβέρνηση:"Οι 100 πιο μάταιες μέρες στην εξουσία"
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η εφημερίδα Financial Times, σε ένα ιδιαίτερα δυσοίωνο για την Ελλάδα άρθρο, προβλέπει την αναπόφευκτη έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας ως κύρια αιτία την έκρηξη της ανεργίας τον περασμένο Αύγουστο, αναφέροντας ότι τα στοιχεία των επόμενων μηνών θα είναι κατά πολύ χειρότερα, σε σημείο τέτοιο ώστε η ανεργία να ξεπερνάει ακόμα και το 20%.

Εξαιτίας του λόγου αυτού, η νέα περίοδος διακυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο χαρακτηρίζεται ως "οι 100 πιο μάταιες ημέρες στην εξουσία", ενώ το δημοσίευμα συνεχίζει τονίζοντας ότι "το πολιτικό χάος και η οικονομική ασυνέπεια" που επικρατεί στην ευρωζώνη επιταχύνουν την έξοδο της Ελλάδας από αυτή.

Οι Financial Times δίνουν έμφαση στην υψηλή ανεργία στη χώρα μας, για την οποία αναφέρουν ότι παρότι επισήμως ανέρχεται στο 18,4%, στην πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το 20%, αλλά και ότι θα αυξηθεί και άλλο το χειμώνα, καθώς το 18,4% αφορά τον Αύγουστο και την τουριστική σεζόν.

"Οι επενδυτές ανησυχούσαν για δύο εξελίξεις την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κόσμος τρόμαξε όταν το κόστος δανεισμού της Ιταλίας ξεπέρασε το 7%, ποσοστό που ίσως να οδηγεί στον μηχανισμό στήριξης. Πρόκειται όμως, για μία τεχνική και ίσως τελικά ασήμαντη εξέλιξη. Η πραγματικά ανησυχητική είδηση ήρθε από την Ελλάδα, όπου ανακοινώθηκε ότι το επίσημο ποσοστό της ανεργίας άγγιξε το 18,4%", αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επενδυτές και οι αξιωματούχοι θα πρέπει να συλλογιστούν τις επιπτώσεις. Καταρχάς αποδεικνύεται ότι η κατάσταση στην ελληνική οικονομία επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται. Κατά συνέπεια, οι πιθανότητες να πετύχει η Αθήνα τους στόχους του πακέτου στήριξης είναι ακόμη μικρότερες.

"Η Ελλάδα όρισε τον Λουκά Παπαδήμο, έναν τεχνοκράτη ήπιων τόνων, στην πρωθυπουργία. Η εντολή του όμως, περιορίζεται στην εφαρμογή των προϋποθέσεων που θέτουν οι πιστωτές της Ελλάδας. Επιπλέον, οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, καθώς θα διεξαχθούν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Είναι ίσως οι πιο μάταιες 100 ημέρες εξουσίας στην Ιστορία. Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι αρνούνται ότι προετοιμάζεται εν κρυπτώ μία μικρότερη ευρωζώνη ως αποτέλεσμα της κρίσης χρέους" σημειώνουν οι Finacial Times.

Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος τονίζει ότι στην οικονομική ασυνέπεια, προστίθεται πολιτικό χάος και οι εξελίξεις σε Αθήνα, Ρώμη, Βρυξέλλες και Βερολίνο ουσιαστικά επιταχύνουν και δεν αποτρέπουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Επενδυτές και αξιωματούχοι μπορεί να μην καλωσορίζουν αυτό το ενδεχόμενο, αλλά θα πρέπει να προετοιμάζονται γι' αυτό. Το ευρώ θα επιβιώσει από την κρίση χρέους. Πλέον όμως, είναι πιθανό πως δεν θα επιβιώσει η ευρωζώνη με την μορφή που τη γνωρίζουμε".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "F.Times για κυβέρνηση:"Οι 100 πιο μάταιες μέρες στην εξουσία""

Leave a reply