[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0 (VIDEO)
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ο Μάρκο Πάντελιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 61' έδιωξε το άγχος από το Καραϊσκάκη και ο Τζιμπούρ (από θέση οφσάιντ) στο 74' "κλείδωσε" τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-0 τον Παναιτωλικό) πριν από το κρίσιμο ραντεβού της προσεχούς Τρίτης με την Αρσεναλ. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι.


Με πολλά διαφορετικά πρόσωπα στο βασικό σχήμα, σε σχέση με τους αγώνες κόντρα σε Αστέρα και Δόξα, και τον Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης ο Βαλβέρδε παρέμεινε πιστός στο σχηματισμό του 4-2-3-1 έχοντας τους Ιμπαγάσα, Αμπντούν και Τζιμπούρ πίσω από τον Σέρβο. Με την ίδια σκέψη ως προς την τακτική αλλά με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, ο Τεννές τοποθέτησε τους Μητρόπουλο και Ρότσα στα χαφ για να περιορίσει κυρίως την δραστηριότητα του Ιμπαγάσα.

Οι πρωτοβουλίες που πήρε ο Αργεντινός δεν ήταν αρκετές για να φέρουν απέναντι από τον Μπλάζιτς τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, με εξαίρεση την κεφαλιά του Μανιάτη στο 22' όπου η μπάλα σταμάτησε στον Ντολεζάι με τους παίκτες του Ολυμπιακού να διαμαρτύρονται για χέρι.

Η πρώτη κλασσική ευκαιρία στην αναμέτρηση ήταν το σουτ του Θεοδωρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μέγερι (26').

Ο Παναιτωλικός μετά την ευκαιρία του Θεοδωρίδη, έβγαλε αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες αλλά ο βοηθός Γεωργαράκος σήκωσε λανθασμένα τη σημαία για οφ σάιντ. Ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος, είχε κοντινές αποστάσεις στη μεσοαμυντική του γραμμή και γινόταν επικίνδυνος στην κόντρα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ιμπαγάσα να αποχωρεί τραυματίας και δακρυσμένος, και τον Φετφατζίδη να περνάει στη θέση του.

Η πρώτη και πιο κλασσική ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο 56' μετά από ωραία ενέργεια του Μανιάτη ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπλάζιτς αλλά ο Ντολεζάι πρόλαβε και έδιωξε πάνω στη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα ο Φετφατζίδης μπήκε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού, σούταρε με τον Ντολεζάι και πάλι να σώζει την εστία του Μπλάζιτς.

Μετά την πίεση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήρθε και το γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Μάρκο Πάντελιτς να ευστοχεί από τα 11 βήματα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναιτωλικός έπαιζε με 10 παίκτες καθώς ο Ρότσα ανέτρεψε τον Αμπντούν την ώρα που ετοιμαζόταν να σουτάρει από κοντινή απόσταση.

Στο 75' ο Πάντελιτς βρήκε τον Τζιμπούρ ο οποίος ξεκίνησε να τρέχει όντας δύο βήματα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. Ο βοηθός δεν είδε το οφ σάιντ και ο Αλγερινός με πλασέ στη γωνία του Μπλάζιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κλειδί αγώνα

Η επέμβαση του Μέγιερι στο σουτ του Θεοδωρίδη (26'). Αν ο Παναιτωλικός έπαιρνε το προβάδισμα και κλεινόταν ακόμα πιο πολύ, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό.

MVP

Ο Μάρκο Πάντελιτς σκόραρε ξανά, μετά τα δύο γκολ στο ματς με τη Δόξα, και άνοιξε το δρόμο για μια νίκη του Ολυμπιακού που μέχρι εκείνο το σημείο δεν έμοιαζε και τόσο δεδομένη.

Αδύναμος κρίκος

Ο βοηθός Γεωργαράκος. Έκανε πολλές λάθος υποδείξεις και είδε ανάποδα πολλές φάσεις, με αποκορύφωμα το οφ σάιντ του Τζιμπούρ από το οποίο προήλθε το 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Ορμπάιθ (46' Ποτουρίδης), Τζιμπούρ (76' Μόνχε), Ιμπαγάσα (61' Φετφατζίδης), Αμπντούν, Πάντελιτς.

Παναιτωλικός: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Ετζενγκουελέ, Ντολεζάι, Άντι, Μητρόπουλος, Ρότσα, Μπουμάλ, Θεοδωρίδης (84' Παλαιολόγος), Καμαρά (80' Μπελεβώνης), Χαριστέας (69' Μουμίν).

Στα υπολοιπα Ματς

Ατρόμητος-Εργοτέλης 1-0

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 3-0



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0 (VIDEO)"

Leave a reply