[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
21 χρόνια χωρίς τον Παύλο Σιδηρόπουλο… (vid)
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, έφυγε από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της Ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής... ο Παύλος Σιδηρόπουλος.



Γεννήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1948. Δισέγγονος του Ζορμπά και ανιψιός της ποιήτριας Έλλης Αλεξίου.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Θεσσαλονίκη το 1970 όπου μαζί με τον Παντελή Δεληγιαννίδη δημιούργησαν το συγκρότημα-ντουέτο «Δάμων και Φιντίας».

Το 1976 μαζί με τους αδερφούς Σπυρόπουλους οργάνωσε το συγκρότημα «Σπυριδούλα». Με αυτό το σχήμα δημιούργησε τον δίσκο «Φλού».

Τρία χρόνια αργότερα, το 1979 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου «Ο Ασυμβίβαστος» όπου και ερμηνεύει τα τραγούδια του soundtrack.

Το 1980 ο Παύλος Σιδηρόπουλος καταλήγει σε ένα σχήμα που με λίγες αλλαγές παίζει μαζί του μέχρι το τέλος, τους «Απροσάρμοστους». Μαζί ηχογραφούν μία σειρά σημαντικών δίσκων και έχουν συνεχή ζωντανή παρουσία.

Ο «Ασυμβίβαστος» της Ελληνικής μουσικής…τραγουδιστής όπως επίσης συνθέτης και στιχουργός μπορεί να έφυγε μικρός σε ηλικία από τη ζωή, κατάφερε όμως να αφήσει πίσω του μια μεγάλη μουσική κληρονομιά με αντοχή στο χρόνο που επηρέασε και θα επηρεάσει στο μέλλον πολλούς νέους καλλιτέχνες…

Από την ταινία "Ο Ασυμβίβαστος".



Στην Κ. - Παύλος Σιδηρόπουλος



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "21 χρόνια χωρίς τον Παύλο Σιδηρόπουλο… (vid)"

Leave a reply